x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Rusii detin cel mai prost portavion din istoria omenirii!

Rusii detin cel mai prost portavion din istoria omenirii!

05 Apr 2018   •   14:31
Rusii detin cel mai prost portavion din istoria omenirii!
Sursa foto: S.Fediunin

Unicul portavion al Rusiei, "Admiral Kuznetsov" se afla in fruntea celor mai proaste cinci nave militare de acest gen care au fost lansate vreodata la apa si este singurul aflat inca in dotarea fortelor armate, afirma The National Interest.

 

Publicatia noteaza, in context ca nava, a carei contructie a inceput in 1983, pe vremea URSS, a fost data in exploatare abia in 1995. Dupa accidentul din 1996, portavionul a stat doi ani in reparatii, facandu-si, ulterior, aparitia absolut periodic prin scurte incursiuni in Mediterana.

Numai in noiembrie 2016 "Admiral Kuznetsov" a participat la prima sa operatiuni militara, in Siria, cand a pierdut doua avioane: un MiG-29K si un Su-33. In opinia jurnalistilor de la National Interest, cauza tuturor "necazurilor" rezida in calitatea defectuoasa a lucrarilor de constructie si de intretinere, mentinerea pe linia de plutire a celei mai importante nave de razboi a Rusiei necesitand importante investitii.

In clasamentul intocmit de analistii americani, "Admiral Kuznetsov" este urmat portavioanele britanic Eagle (lansat la apa in 1918), francez Bearn (1920), japonez Kaga (1921) si american Ranger (1934).

 

×
Subiecte în articol: portavion Rusia admiral kuznetsov clasament