x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă 2011 bate 2012 „capsula judecăţii de apoi”

2011 bate 2012 „capsula judecăţii de apoi”

de Anca Aldea    |    07 Ian 2011   •   10:20
2011 bate 2012 „capsula judecăţii de apoi”

145361-capsula-judecatii-de-apoi.jpgFolosită cu intensitate în ştiinţa de masă şi divertisment pentru a manipula opinia publică şi a o îndrepta într-o anumită direcţie, Apocalipsa este, în opinia unui inginer veteran din Statele Unite, foarte aproape. Harold Camping, proprietarul postului de radio FamilyRadio.com, susţine că a descoperit, în urma unor cercetări de şapte decenii, un model matematic prin care poate interpreta prezicerile ascunse în Biblie şi, implicit, momentul în care va veni sfârşitul lumii.

Acest moment nu se va petrece în decembrie 2012, după cum ar fi calculat mayaiaşii, conform producţiei hollywoodiene a lui Roland Emmerich care a pus lumea pe jar anul trecut, ci la 21 mai 2011. Oricât ar părea de incredibil, oameni din întreaga lume – din SUA şi America Latină până în Africa şi China – cred în varianta pseudoprofetului şi se implică în tot felul de campanii pentru ca vorbele lui să ajungă la cât mai mulţi oameni. Harold Camping, ajuns la venerabila vârstă de 88 de ani, nu este la prima prezicere de acest fel. În urmă cu aproximativ 20 de ani, el susţinea că la 6 septembrie 1994 Iisus Hristos se va întoarce pe Pământ. Adepţii pre­zicătorului şi-au îmbrăcat copiii în cele mai bune haine şi, cu Biblii în mână şi capetele ridicate spre cer, şi-au aşteptat sfârşitul. Care însă nu a venit.

Metoda lui Camping este contestată chiar de cei care cred în Apocalipsă. James Kreuger a căutat şi el semne în Biblie timp de peste 40 de ani şi a ajuns la convingerea că nimeni nu poate ghici sau afla pe alte căi care va fi ziua şi ora reîntoarcerii Mântuitorului. Autor al cărţii „Secretele Apocalipsei – descifrate”, Kreuger îi îndeamnă pe adepţii săi să nu creadă în balivernele lui Camping, deoarece chiar „Iisus a spus-o: «Iar de ziua şi de ceasul acela (al reîntoarcerii, n.n.) nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl» (Evanghelia după Matei 24:36)”.

Pentru un inginer din Federaţia Rusă nu mai contează când vine Apocalipsa. Evgheni Ubiiko, militar în retragere şi inventator, s-a pregătit pentru momentul iminent, construindu-şi la ferma sa de lângă Moscova un fel de saună care... va salva omenirea. Invenţia pe care Ubiiko a denumit-o „Capsula Judecăţii de Apoi” constă într-un fel de compartiment ermetic, care are patru straturi izolatoare şi care poate pluti, se poate rostogoli pe dealuri şi poate cădea cu susul în jos fără să i se întâmple nimic. „Nu poate fi distrusă de cutremure, nici de lavă vulcanică şi nici de furtuni magnetice. Poate adăposti până la patru oameni timp de 40 de zile şi costă 80.000 de dolari”, a declarat Ubiiko publicaţiei ruse online RT.com.

×
Subiecte în articol: stiinta