x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Câinii au puteri telepatice în relaţia cu oamenii.

Câinii au puteri telepatice în relaţia cu oamenii.

10 Iun 2011   •   15:31
Câinii au puteri telepatice în relaţia cu oamenii.

Cainii ar putea fi inzestrati cu puteri telepatice, conform unui studiu realizat cercetatorii Universitatii din Florida, care au studiat modul in care animalele par sa inteleaga ceea ce gandesc stapanii.

Potrivit Daily Mail, una dintre intrebarile care au stat la baza acestui studiu era cum reuseste animalul de companie sa anticipeze care dintre persoanele care stau in jurul unei mese urmeaza sa-i arunce resturi de mancare. Cercetatorii din Florida par convinsi ca raspunsul are legatura cu dorinta si disponibilitatea animalelor de a-i accepta pe oameni drept companioni sociali.

Mai mult, s-a descoperit ca acei caini care aveau un contact mai strans cu oamenii erau mult mai buni in descifrarea indiciilor fizice si verbale, sugerand faptul ca au privit si asimilat comportamentul uman.

De asemenea, s-au realizat, in paralel, doua experimente ce au constat in compararea performantelor cainilor domestici si a lupilor, carora li s-a oferit varianta “cersitului' de mancare de la o persoana atenta si de la o alta care nu poate vedea animalul.

Cercetatorii au vrut sa afle cine are un impact mai mare asupra performantelor animalului: mediul in care traieste animalul, in speta resedinta umana sau adapost pentru animale, sau specia in sine. Surprinzator, testele au evidentiat ca atat lupul, cat si cainele domestic sunt capabil sa cerseasca hrana, cu acelasi succes, atunci cand se apropie de o persoana atenta.

Practic, ambele specii, facand parte din aceeasi rasa, au demonstrat capacitatea de a-si adapta comportamentul in functie de nivelul de atentie al omului. Mai mult, atat lupii, cat si cainii din adaposturi au putut sa-si imbunatateasca performantele cu mare rapiditate, prin repetitie.

Revolutionarul studiu, prezentat de cotidianul britanic, a fost publicat in revista Learning & Behavior.

×
Subiecte în articol: caini telepatia studiu stiintific lupi