x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Daniel David, rectorul UBB: "Oamenii vor avea cipuri implantate în creier în 5-10 ani"

Daniel David, rectorul UBB: "Oamenii vor avea cipuri implantate în creier în 5-10 ani"

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   17:30
Daniel David, rectorul UBB: "Oamenii vor avea cipuri implantate în creier în 5-10 ani"

Implanturile de cipuri în creier vor fi normale în următorii ani, potrivit rectorului Universității Babeș-Bolyai, psihologul Daniel David.

El susţine că implanturile cerebrale vor fi folosite pentru optimizarea atenției sau a memoriei.

Una din companiile excentricului miliardar Elon Musk a anunţat, lunile trecute, că a primit aprobarea autorităților sanitare americane pentru a-și testa implanturile cerebrale pe oameni.

Profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, explică ce presupune acest cip implantat în creierul uman.

"Aceste implanturi există deja de mai mulți ani. Ele se utilizează pentru tratamente, în acest moment. Există implanturi pentru a ajuta tratamentul parkinsonului, epilepsiei, depresiei majore și severe.  Aceste tratamente se aplică în primul rând când tratamentele clasice nu dau rezultate", spune acesta.

Totodată, Daniel David  spune că treptat va putea fi utilizat pe scară largă.

"Odată utilizate pentru diverse probleme psihologice sau medicale, aceste implanturi, vor fi utilizate treptat în cazul oamenilor sănătoși pentru a le optimiza performanța, iar primele aplicații par să fi legate de optimizarea atenției și optimizarea memoriei. 

Eu am dat o estimare 5-10 ani, dar ce este mai important, este să ne pregătim pentru acel moment. Dacă o astfel de tehnologie va fi disponibilă, oamenii care sunt dispuși să o accepte, ar trebui să poată să o acceseze indiferent de veniturile sau poziția socială", a mai afirmat prof.univ. Daniel David, la antena3CNN.

Cipuri creier

×
Subiecte în articol: cipuri implant creier daniel david