x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Din România pe orbita Terrei

Din România pe orbita Terrei

28 Iun 2011   •   21:00

Un proiect realizat de studenti romani va ajunge pe Statia Spatiala Internationala (ISS), a anuntat compania Nano Space Labs, in cadrul unei conferinte organizate ieri.

Infiintata cu contributia cosmonautului Dumitru Prunariu si cofinantata de un om de afaceri roman sta­bilit in SUA, Nano Space Labs a semnat un parteneriat cu firma ame­ri­cana NanoRacks, care va permite en­titatilor private si academice de cer­cetare din Romania sa deruleze ex­perimente stiintifice si edu­ca­tionale in Laboratorul National al SUA de pe ISS.

'Aceasta este o ocazie uni­ca, incredibila pentru studentii, profesorii si entitatile private de cer­ce­t­are din Romania de a testa si dezvolta proiecte intr-un mediu exclusiv, disponibil pana acum doar pentru foarte putine cercetari', a declarat Prunariu. 'Vrem sa dovedim ca, precum internetul, spatiul poate deveni o piata unde un copil de 17 ani poate veni cu idei extraordinare', a spus Jeffrey Manber, fondatorul Nano Racks, citat de Mediafax.

NanoRacks a trimis deja in spatiu proiecte de la 28 de scoli americane, iar aceasta posibilitate o au acum si romanii, deoarece Nano Space Labs poate trimite experimente in spatiu la un pret redus, incepand cu 25.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: stiinta