Oamenii de ştiinţă britanici şi americani dezvoltă în prezent o enciclopedie a vieţii, care va vedea lumina zilei în aproximativ zece ani. Este vorba despre un compendiu intitulat "Encyclopedia of Life", o lucrare online interactivă despre formele de viaţă de pe Terra.
Lucrarea va include o hartă globală a faunei şi florei, precum şi date despre schimbările din biodiversitate. Potrivit paginii de internet a BBC, citată de Mediafax, la elaborarea acestei enciclopedii poate participa şi publicul larg, care va oferi date despre speciile locale. Informaţiile vor fi prezentate în detaliu, de la caracteristici generale la particularităţi specifice diferitelor organisme. "Lucrăm la un observator virtual al biodiversităţii la nivel global, unde informaţiile despre mediu, datele despre specii şi rezultatele unor experimente să poată fi aplicate la toate nivelurile biodiversităţii, de la gene la ecosisteme", a precizat James Edwards, director executiv al Encyclopedia of Life. Biroul central al proiectului se află la Institutul Smithsonian din Washington, iar unul dintre cei mai importanţi susţinători ai proiectului este Muzeul de Istorie Naturală din Londra.
Enciclopedia vieţii va fi un instrument util pentru identificarea schimbărilor provocate de încălzirea globală, o sursă de informaţii despre păsările călătoare, precum şi un izvor de cunoaştere a speciilor de animale, insecte, arbori sau flori.
Citește pe Antena3.ro