x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Miliardarul japonez Maezawa anulează misiunea de zbor de pe Lună

Miliardarul japonez Maezawa anulează misiunea de zbor de pe Lună

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2024   •   21:40
Miliardarul japonez Maezawa anulează misiunea de zbor de pe Lună
Sursa foto: Hepta

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa și-a anulat misiunea de pe Lună. Anunțul a fost făcut în weekend. Misiunea ar fi fost primul zbor privat în jurul Lunii.

Conform planului, nava trebuia să aibă la bord mai multe celebrități. Planul inițial a fost modificat de mai multe ori. Yusaku Maezawa a semnat contractul în 2018 care stipula că lansarea va avea loc până la sfârșitul anului 2023. În 2022, Maezawa a anunțat că starul K-pop TOP și DJ Steve Aoki se vor număra printre cei opt membri ai echipajului care urmau să participe la misiune. Misiunea a devenit nerealizabilă, scrie în mesajul apărut pe site-ul proiectului, potrivit CNBC.

„Fără o certitudine clară a programului pe termen scurt, Maezawa a luat cu inima grea decizia inevitabilă de a anula proiectul. Tuturor celor care au susținut acest proiect și au așteptat cu nerăbdare acest lucru, le cerem scuze pentru acest rezultat”, este mesajul transmis pe internet.

Maezawa a confirmat și el anularea misiunii.

„Nu îmi pot planifica viitorul în această situație și mă simt groaznic că îi fac pe membrii echipajului să aștepte mai mult, de unde și decizia dificilă de a anula în acest moment”, a explicat fondatorul magazinului online de modă japonez Zozo Inc.

Maezawa a fost în 2018 primul pasager privat al companiei SpaceX a lui Elon Musk. Trei ani mai târziu, el a devenit primul pasager privat care a vizitat Stația Spațială Internațională în mai mult de un deceniu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: maezawa zbor luna anulare