x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Pielea pe os la bărbaţi, inimă „lovită”

Pielea pe os la bărbaţi, inimă „lovită”

de Anca Aldea    |    06 Iul 2011   •   21:00
Pielea pe os la bărbaţi, inimă „lovită”

Slabanogi, fiti atenti! Inima voastra ar pu­tea avea probleme daca nu luati ma­­suri din timp. Cercetatorii au des­co­perit ca barbatii cu talie de viespe nu sunt chiar persoanele cele mai sa­na­toase.

Oamenii de stiinta spun ca bar­batii slabi au o varianta genica din cauza careia nu numai ca pierd 16% din grasimea corporala, dar inre­gistreaza un nivel crescut de LDL colesterol (considerat rau pentru ca produce ateroscleroza), iar organismul uman dezvolta o crestere importanta a rezistentei la insulina. Un studiu in acest sens publicat de un institut asociat Universitatii Harvard arata ca, in fapt, vestile sunt mult mai proaste: la 64% dintre cei 75.000 de barbati mo­nitorizati a fost descope­ri­ta aceas­ta varianta genica.

Oamenii de stiinta au observat ca pirpiriii au mai putine grasimi subcu­ta­nate, dar mai multe grasimi in jurul organelor viscerale (inima, plamani, rinichi, ficat), insa nu au stabilit clar, alb pe negru, daca varian­ta genica sus-amintita are legatura cu substra­tul adipos perivisceral. Cercetatorul David Karasik insista asupra pericolului, afirmand ca barbatii, cel putin din acest punct de vedere, sunt foarte vulnerabili. De altfel, este cunoscut fap­tul ca, spre deosebire de 'sexul pu­ternic', femeile sunt protejate de bo­lile cardiovasculare datorita estro­ge­nului. Asta nu inseamna ca un re­gim de viata desantat, dezechilibrat le ofera 'Evelor' aceeasi imunitate.

Revistele occidentale care se adreseaza barbatilor sunt in stare de alerta dupa aflarea rezultatelor acestor studii. Ele au contactat mai multi specialisti pentru a le cere sfaturi pretioase pentru barbatii care trebui sa scape de grasimile periviscerale. Concluzia este urmatoarea: sla­ba­nogi, mancati multe fibre so­lubile (care se dizolva usor in colon, de exemplu: mazarea, algele, fasolea, morcovii) si, in cinci ani, veti vedea rezultatele.

×
Subiecte în articol: fun