x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă "Salut, Atlantis! Drum bun spre casă!"

"Salut, Atlantis! Drum bun spre casă!"

17 Iul 2011   •   21:00
"Salut, Atlantis! Drum bun spre casă!"

Naveta Atlantis, aflata in ultimul sau zbor in spatiu, a petrecut ieri o ultima zi atasata de Statia Spatiala Internationala. A avut un week-end plin, in care mai multe staruri si chiar presedintele Barack Obama i-au transmis cele mai calde salutari si urari de bine. "Buna dimineata, Atlantis! Sunt Be­yonce", a declarat artista americana intr-un mesaj difuzat la bordul Atlantisului la putin timp dupa ce astronautii au ascultat una dintre piesele de succes ale cantaretei. "Sandy, Chris, Doug si Rex, sunteti o sursa de inspiratie pentru noi toti, ne faceti sa traim pentru visurile noastre si sa realizam ca suntem suficient de puternici si suficient de inteligenti pentru a le indeplini. Acest cantec este o dedicatie speciala pentru Sandy si pentru toate femeile care ne-au luat cu ele in spatiu si pentru fetele de astazi care vor deveni viitorii nostri exploratori", a declarat Beyonce.

Asemenea ei, Paul McCartney si Elton John le-au transmis mesaje incurajatoare celor patru membri ai echipajului navetei Atlantis. "Buna ziua, baieti, e vremea sa va treziti! Mult succes pentru ultima voastra misiune", le-a spus McCartney, nu inainte ca astronautii sa asculte o melodie de-a sa.

"Am sunat pentru a comanda pizza si nu ma asteptam sa nimeresc in spatiu", a glumit presedintele Obama la inceputul convorbirii telefonice cu echipajul de pe Atlantis. Liderul american, care a sunat din Biroul Oval, a continuat: "Aceasta misiune marcheaza ultimul zbor din programul navetelor spatiale si totodata debutul unei noi ere pentru a impinge si mai departe granitele explorarii spatiale si ale zborurilor spatiale cu echipaje umane la bord".

×
Subiecte în articol: stiinta