x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Şeful proiectului Curiosity: "Avem date incredibile despre Marte, dar nu le putem anunţa oficial"

Şeful proiectului Curiosity: "Avem date incredibile despre Marte, dar nu le putem anunţa oficial"

21 Noi 2012   •   17:59
Şeful proiectului Curiosity: "Avem date incredibile despre Marte, dar nu le putem anunţa oficial"
Sursa foto: HO/AFP

 Oamenii de ştiinţă care urmăresc misiunea pe Marte a roverului Curiosity se pregătesc pentru o declaraţie oficială, care "va rămâne în cărţile de istorie". 

 
Şeful proiectului Curiosity, John Grotzinger a declarat pentru SPACE.com că anunţul oficial al NASA va fi făcut la sfârşitul reuniunii Sindicatului American de Geofizică, care va avea loc în perioada 3-7 decembrie, la San Francisco.
 
Misiunea roverului Curiosity, care va dura 2 ani, este aceea de a afla dacă pe Planeta Roşie există, sau a existat vreodată, viaţă.
 
Specialiştii au fost dezamăgiţi după ce analiza mostrelor de aer a arătat că acestea nu conţin deloc metan, gaz produs atunci când există forme de viaţă. 
Acum însă, după ce au primit date despre analiza solului de pe Marte, savanţii au redevenit cât se poate de încrezători.
 
Toate datele trebuie verificate temeinic înainte de o declaraţie oficială, însa jurnaliştii de la Business Insider cred că entuziasmul experţilor reprezintă dovada evidentă că robotul ar fi aflat date despre viaţa pe Marte.
 
"Aceste date vor fi consemnate în cărţile de istorie. Arată foarte bine!", a mai declarat şeful proiectului, John Grotzinger.
 
Anunţul vine după ce Curiosity a analizat radioactivitatea de pe suprafaţa planetei Marte, iar informaţiile furnizate au arătat că oamenii pot supravieţui acolo pentru o perioadă limitată de timp.

×