x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Turismul spaţial, o industrie de un miliard de dolari în următorii 10 ani

Turismul spaţial, o industrie de un miliard de dolari în următorii 10 ani

22 Mar 2012   •   15:14
Turismul spaţial, o industrie de un miliard de dolari în următorii 10 ani

"Bazandu-ne pe studii de piata aprofundate, putem estima ca turismul spatial va deveni o industrie de un miliard de dolari in urmatoarea decada", a sunat anuntul soc facut joi, conform HuffingtonPost, de catre George Nield, un inalt oficial al Comisiei pentru Transport Spatial din cadrul Administratiei Federale pentru Aviatie (FAA).

Exista deja cateva companii care au planificat organizarea de zboruri suborbitale private, pionierul fiind Virgin Galactic, patronata de excentricul miliardar britanic Sir Richard Branson. Acesta a anuntat ca noul star al serialului "Doi barbati si jumatate", Ashton Kutcher a devenit, in schimbul sumei de 200.000 de dolari, cel de-al 500-lea pasager care se va imbarca la bordul Virgin Galactic's Space Ship Two, ale carei zboruri suborbitale vor incepe in 2013.

De asemenea, XCOR Aerospace a inceput deja vanzarea de bilete la bordul Lynx, un vehicul spatial care va intra in teste la inceputul anului viitor si va deveni operational in 2014.

Alte patru companii, Blue Origin, Boeing, SpaceX si Sierra Nevada Corporation, au incheiat contracte cu NASA, agentia care tocmai a incheiat programul spatial dupa misiunea Atlantis si care va asigura asistenta si personal calificat pentru vehiculele spatiale.

×