x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech SUA aprobă vânzarea a 200 de rachete Finlandei

SUA aprobă vânzarea a 200 de rachete Finlandei

06 Feb 2018   •   07:01
SUA aprobă vânzarea a 200 de rachete Finlandei

SUA au aprobat vanzarea, pentru 700 milioane de dolari, a 200 de rachete de atac şi de apărare Finlandei, ţară care nu este membră NATO, dar care se afla la graniţa cu Rusia, a anunţat Departamentul de Stat.

 

Departamentul de Stat american a aprobat simultan două vânzări către Finlanda: cea de aproximativ 132 de rachete sol-mare Harpoon, care urmează să fie îmbarcate la bordul unor nave de război finlandeze sau desfăşurate pe baterii de apărare în zonele de coastă, şi cea de 68 de rachete antirachetă 'SeaSparrow' destinate noii generaţii de nave cu care marina finladeză urmează să se doteze până în 2020.

Harpon sunt rachete de atac anti-navă cu rază lungă de acţiune, fabricate de firma americană Boeing, 'care vor întări capacităţile de apărare ale liniilor maritime' ale Finlandei, se arată în comunicat.

Este pentru prima dată când Finlanda achiziţionează acest tip de rachete 'dar nu va avea nicio dificultate să le integreze' în capacităţile sale de apărare, a adăugat Departamentul de Stat.

Această vânzarea către Finlanda, ţară UE care are cea mai lungă frontieră cu Rusia, survine în timp ce relaţiile dintre Moscova şi Vest sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece. AGERPRES

×