x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 8MP, cifra anului pentru celulare

8MP, cifra anului pentru celulare

de Alexandru Radescu    |    06 Ian 2009   •   00:00

Pentru mulţi posesori de telefoane mobile, rezoluţia camerei foto este un element de bază în alegerea terminalului. În momentul de faţă există pe piaţa locală mai multe terminale cu 8 Megapixeli, preţurile variind între 1.600 şi 2.100 de lei.




Pentru cei care s-au gândit să-şi în­ceapă anul cu un nou telefon mobil, una dintre opţiuni poate fi camera foto. Sfârşitul de an a fost o adevărată com­­petiţie între Samsung şi LG pe acest segment, cele două firme coreene lan­sând în România trei modele de termina­le touchscreen cu cameră foto de 8MP. To­tuşi, coreenii nu au fost singuri în această zonă de interes având în vedere că un model Sony Ericsson cu 8MP era proaspăt pe piaţa noastră, dar fără ecran tactil.

SONY ERICSSON C905
Terminalul slide are un ecran cu diagonală de 2.4 inci, funcţionează în reţea HSDPA, dar beneficiază şi de conectivitate EDGE şi Wi-Fi. C905 are o memorie internă de 160MB, iar cardul de memorie inclus în pachet trebuie să fie de 2GB (format Memory Stick Duo). Este echipat şi cu o platformă GPS, dar vine şi cu Google maps. Nu îi lipseşte opţiune de geo-tagging pentru fotografii (poziţionarea geogra­fică). Terminalul poate fi achiziţionat la preţ de 1.900 de lei.

SAMSUNG M8800-PIXON
Telefonul mobil al firmei sud-coreene are un ecran tactil de 3.2 inci şi funcţionează în reţea HSDPA. Beneficiază şi de conectivitate EDGE, dar nu şi de Wi-Fi. Terminalul M8800 are o memorie internă de 200MB, dar vine şi cu card microSD cu capacitate de stocare de până la 8GB. Celularul are platformă GPS şi prezintă şi opţiune geo-tagging,  funcţie pentru detectarea feţei. De asemenea, există şi un Photo Brow­ser integrat, care permite utilizatorului un acces facil la fotografii. La momentul lansării glo­bale, Pixon era cel mai subţire telefon full touch cu cameră de 8MP, respectiv 13,8 mm. Cântăreşte 121 de grame, timpul de vorbire este de până la 3 ore, iar bateria în stand-by asigură 390 de ore. Telefonul este disponibil la preţ de 1.800 de lei.

SAMSUNG I850-INNO8
Spre deosebire de celelalte trei modele din această categorie, acest terminal are şi sistem de operare Symbian OS V9.3, S60 3rd Edition Feature Pack 2. i8510 are un ecran de 2.8 inci, are o capacitate de stocare de 8.16GB, iar cardul de memorie microSD suportă până la 16GB. Terminalul vine cu 128 MB RAM, iar procesorul ARM asigură 330MHz. Funcţionează în reţea HSDPA, dar sunt funcţionale şi conexiuni EDGE şi Wi-Fi. Este disponibil cu două dintre cele mai faimoase jocuri din lume: Asphalt şi FIFA 08. Suportă mai multe formate video: DivX, WMV, Real Player şi MPEG4. Terminalul INNO8 este echipat şi cu platformă GPS, oferă opţiune de poziţionare geografică pentru fotografii, precum şi funcţie pentru detectatea feţei. Cântăreşte 136 de grame, iar timpul de vorbire este de până la
8 ore. Celularul poate fi achiziţionat la preţ de 2.100 de lei.

LG KC910-RENOIR
Terminalul firmei coreene are un ecran tactil de 3 inci şi funcţionează în reţea HSDPA. Prezintă conectivitate EDGE şi Wi-Fi, cântăreşte 114 grame şi timpul de vorbire ajunge la 3 ore. Este echipat cu lentile Schneider-Kreuznach, flash Xenon, focus manual şi automat, ISO 1600 şi geo-tagging. De asemenea, prezintă şi Dolby Mobile, o serie integrată de tehnologii audio care asigură o claritate a sunetului şi bass puternic. Funcţia Touch Shot stabilizează automat ima­ginea şi eli­mină necesitatea unui buton special pentru aceasta. Terminalul este disponibil la preţ de 1.600 de lei.

×
Subiecte în articol: IT terminalul