x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget AM TESTAT/Sony Ericsson W980i

AM TESTAT/Sony Ericsson W980i

de Marina Constantinoiu    |    08 Mar 2009   •   00:00

Când am lansat această rubrică, ne-am gândit la toate categoriile de cumpărători, atât la aşteptările lor din partea produsului, cât şi la puterea lor financiară. Aşadar, aici veţi găsi o multitudine de produse, de la cele mai accesibile la cele din categoria "ultimul răcnet".





Când l-am primit în teste, la prima vedere mi-am zis că-i încă o jucărioară pentru adolescenţi, din categoria walkman, cu care Sony Ericsson ne-a obişnuit deja de mai mulţi ani. În fond, aproape că nu mai poţi pronunţa telefon-walkman fără a spune Sony Ericsson sau invers. Nici telefonul de faţă nu face excepţie, aşadar. Ce anume ar fi trebuit să aibă, pentru a-l scoate, totuşi, din pluton? Iată că s-a găsit ceva, după părerea mea: funcţia de transmiţător FM.

CU CLAPETĂ. W980i este un telefon din categoria celor cu clapetă, cu o carcasă uşoară din plastic, dar un plastic cu finisaje strălucitoare, gen oglindă, din păcate extrem de sensibile la orice zgârietură. Telefonul pe care l-am testat era deja "greu încercat" la acest capitol, semn că, fără o foarte mare grijă pentru look-ul mobilului său, proprietarul se va trezi cu o carcasă rapid mătuită în urma suprapunerii zgârieturilor. Atrag însă tastele cu senzori din partea frontală şi mai ales sunetul clar. Telefonul vine la pachet cu o pereche de căşti de calitate, care păstrează caracteristicile unui sunet clar şi puternic.

FĂRĂ SLOT DE MEMORIE. Telefonul are o memorie internă de 8 GB, dar nu şi un slot pentru un card de memorie, ceea ce ar putea fi un oarecare neajuns. Cum însă este vorba despre un telefon din categoria walkman, memoria internă este arhisuficientă pentru stocarea de melodii preferate, care să te însoţească la drum lung. În plus, terminalul suportă şi profilul Bluetooth A2DP, care permite transferul wireless de muzică de pe mobil spre boxele sau căştile aferente.

BUN LA DRUM. Spuneam la început că terminalul de la Sony Ericsson vine cu o găselniţă bunicică, pentru un terminal din categoria sa: transmiţătorul FM. Pe scurt, muzica stocată pe mobil poate fi transferată spre radio-urile din apropiere. "Cum adică? O aberaţie!", veţi spune. Nicidecum. Nu este vorba despre furnizarea de "marfă" posturilor de radio, ci transmiterea de semnal în aparate cum ar fi cele de la bordul maşinii. Ai melodiile preferate stocate în telefon şi vrei să le asculţi în boxele din maşină, alături de prietenii cu care pleci în concediu, n-ai decât să activezi funcţia radio şi să te bucuri de inovaţie!

Că tot suntem încă la capitolul muzică (doar vorbim despre un walkman, până la urmă!): tastele cu senzori pe care le aminteam reacţionează rapid prin scurte vibraţii, cu ele putând fi accesat albumul cu melodii, chiar şi atunci când e clapeta închisă.

LOOK. Terminalul este echipat şi cu cameră foto, una de 3,2 MP, dar nu şi un bliţ, şi oferă un trafic internet rapid şi suficient prin HSDPA. Bateria din dotare este una Li-Po de 930 mAh (BST-38) şi o "durată de viaţă" în exploatare decentă, de două zile pline. Look-ul este unul adolescentin, partea frontală a terminalului finalizându-se cu o zonă din plastic transparent, sub care se află logo-ul Walkman, ceea ce-i conferă o notă aparte, dublată de efectele de lumină ambientală din aceeaşi zonă. Şi display-ul capătă o notă bună, prin calitatea deosebită a imaginilor.

Caracteristici:
Display TFT, cu rezoluţie QVGA şi 262.000 de culori
Cameră de 3,2 MP
Memorie internă: 8 GB
Audio: radio FM cu RDS, transmiţător FM, control prin mişcare, efecte vizuale
Tastatură: uşor de manevrat
Baterie: bună, 350 de ore în stand-by, circa 8 ore convorbire

×
Subiecte în articol: gadget