x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apune o epocă: Philips renunţă şi la echipamentele audio-video

Apune o epocă: Philips renunţă şi la echipamentele audio-video

de Alexandru Radescu    |    29 Ian 2013   •   18:10
Apune o epocă: Philips renunţă şi la echipamentele audio-video

După ce au “pasat” anul trecut chinezilor de la TPV divizia de televizoare, Philips renunţă acum şi la business-ul cu echipamente audio-video. Compania olandeză a anunţat vânzarea acestei divizii către Funai pentru 202 milioane de dolari, la care se adaugă taxe de licenţă.

Gigantul olandez, unul dintre pionierii în domeniul electronicelor de consum (radio-tv şi echipamente audio), se bazează acum pe echipamente de iluminat (sunt numărul 1 în lume) şi pe aparatură medicală, acolo unde este concurenţă mare cu General Electric şi Siemens.

Pentru moment cel puţin, Philips rămâne un jucător şi în zona de electrocasnice şi îngrijire personală.

Pierderile nete pe ultimul trimestru din 2012 au fost de 358 milioane de dolari, compania fiind afectată şi de cea mai mare amendă anti-trust aplicată de Comisia Europeană: 509 milioane dolari. Amenda vine după o anchetă care a stabilit că jucători între care Philips, LG, Panasonic au colaborat pentru a fixa preţurile la televizoare.

După ce a preluat poziţia de CEO la Philips în 2011, Van Houten a decis să concedieze 6700 de angajaţi (5% din forţa de muncă) până în 2014, arată Associated Press.

×
Subiecte în articol: Philips