x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Atingere Nokia / XpressMusic 5800

Atingere Nokia / XpressMusic 5800

de Marina Constantinoiu    |    01 Feb 2009   •   00:00

Era atât de aşteptat, încât războiul dintre fanii săi şi cei ai iPhone a început înainte de a fi lansat noul 5800.



Informaţii despre el au circulat încă de acum câteva luni, pe bloguri şi site-uri de specialitate, pentru că noul 5800 Tube de la Nokia se vrea un concurent pentru iPhone 3G. Dacă o reuşeşte sau nu, rămâne de văzut. Interfaţa de invidiat a celor de la Apple nefiind, totuşi, egalată până la acest moment.

Cu toate astea, noul Nokia face faţă competiţiei. Are accelerometru, comenzile pot fi date uşor, chiar fără utilizarea stylus-ului din dotare, ecranul este li­zibil, iar suprafaţa de contact suficient de sensibilă la atingere. Diferenţa faţă de iPhone este că 5800 răspunde la comenzi prin exer­ci­ta­rea de presiune în punctul de contact, în timp ce modelul de succes de la Apple este mai sensibil, fiindu-i suficientă o simplă atingere.

DOTĂRI. Recepţia şi emisia în cazul lui 5800 s-au dovedit a fi mai mult decât mul­ţu­mitoare, iar durata de viaţă a bateriei a de­păşit uşor două zile, chiar dacă dispozitivul dispune de un display de 3,2 inchi, cu o rezoluţie de 640 X 360 pixeli.

Terminalul rulează Symbian v9.4, seria 60, pe un procesor ARM 11369 Mhz CPU şi dispune de o cameră foto de 3,2 MP, cu autofocus şi flash, având suport HSDPA, Wi-Fi şi receiver GPS integrat (cu funcţionalitate A-GPS), pe care poate rula Nokia Maps 2.0 Touch. Memoria internă este de 81 MB, dar poate fi extinsă cu un microSD card, de până la 16 GB memorie.

Telefonul se remarcă printr-o calitate excepţională a sunetului, tv out şi radio FM cu RDS. Aspectul însă e ciudăţel: terminalul e cam robust şi mai puţin stilat, ba chiar cu prea mult plastic în dotare, ceea ce-l face să rămână mult în urma rivalului de la Apple.

×
Subiecte în articol: gadget