x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aventuri subacvatice cu Lumix FT2

Aventuri subacvatice cu Lumix FT2

de Alexandru Radescu    |    21 Aug 2010   •   00:00
Aventuri subacvatice cu Lumix FT2

Deşi în prezentarea camerei foto scrie clar "rezistent la apă până la 10 metri", am pus mâna pe telefon şi am sunat un reprezentant Panasonic ca să-mi confirme acest detaliu tehnic. Mi-a confirmat şi am încheiat convorbirea cu un "bineeee!".

M-am tot gândit cum să procedez şi singura variantă de moment a fost... acvariul. Cu o înălţime de 70 de centimetri, acvariul ajunsese noul banc de probă pentru rubrica "gadget". Mi-am cerut scuze de la peştişori pentru deranj şi mai întâi am lăsat camera foto pe fundul bazinului (nu are nevoie de carcasă suplimentară, transparentă). L-am scos după câteva seci de secunde: funcţiona.

L-am introdus din nou în apă şi am început să fac poze, să filmez. Totul părea perfect, corpul FT2 este "sigilat" (înveliş de silicon), iar pozele descărcate de pe card sunt mult mai interesante decât cele făcute din afara acvariului. "Armura" îl face rezistent la îngheţ până la -10°C, rezistent la căderi de la maximum 2 metri şi rezistent la praf. De scăpat l-am scăpat pe gresie, dar în congelator nu l-am încuiat. Prefer varianta naturală, motiv pentru care aştept la teste noul FT10, disponibil în România în ultimul trimestru al anului... Revenind la FT2, este "la zi" cu detaliile tehnologice introduse de Panasonic la anumite modele Lumix: filmează HD în format AVCHD Lite (720p), vine cu Mod iA (Intelligent Auto) echipat Power O.I.S. (stabilizator optic de imagine, îmbunătăţit).

Casetă tehnică
Rezoluţie: 14,1MP
Zoom optic: x4,6
Obiectiv: Leica DC Vario-Elmar, 28 mm
Aspect: 4:3/3:2/16:9
Ecran: 2,7 inci
Card memorie: SD/SDHC
Preţ: 1.700 de lei

×
Subiecte în articol: gadget