x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget BUSINESS - Vodafone se desparte de firma înfiinţată de şeful Autorităţii Naţionale de Comunicaţii

BUSINESS - Vodafone se desparte de firma înfiinţată de şeful Autorităţii Naţionale de Comunicaţii

de Alexandru Radescu    |    25 Sep 2008   •   00:00

Vodafone a încetat distribuţia produselor şi serviciilor sale prin reţeaua de magazine GlobalNet odată cu expirarea contractului. Potrivit operatorului, cele doua companii cooperează pentru a definitiva procedurile legate de încetarea relaţiei contractuale.



Vodafone a încetat distribuţia produselor şi serviciilor sale prin reţeaua de magazine GlobalNet odată cu expirarea contractului. Potrivit operatorului, cele doua companii cooperează pentru a definitiva procedurile legate de încetarea relaţiei contractuale. GlobalNet a fost distribuitor exclusiv pentru produsele şi serviciile Vodafone începând din noiembrie 2005. Global Net a fost înfiinţată de Liviu Nistoran, actualul şef al arbitrului telecom. La sfârşitul lui 1999, Nistoran a vândut pachetul majoritar de acţiuni GlobalNet către Avenir Telecom, un important retailer telecom francez. Avenir Telecom deţine în România şi lanţul Internity, partener Cosmote.

Bătaie pe retail-ul telecom

La sfîrşitul lunii martie, Vodafone a anunţat semnarea documentelor de preluare a unui pachet majoritar de actiuni in cadrul retailer-ului Proton. Prin această tranzacţie, Vodafone Romania a dobîndit părţile sociale reprezentând 2/3 din capitalul social al Proton Tehnologies. Retailer-ul devine distribuitor exclusiv pentru produsele şi serviciile Vodafone, după un proces de rebranding al magazinelor, reţeaua de distribuţie cuprinzînd 73 de magazine. În luna septembrie 2007, Vodafone România a preluat toate cele 55 de magazine deţinute de Petrocom D&V, precum şi operaţiunile postpaid (abonamente) ale firmei. La finele anului 2007, reţeaua de magazine Vodafone din România număra 146 de unităţi.

În aceeaşi lună, Orange a anunţat parteneriat strategic cu lanţul de magazine Say, locaţii situate cu precădere în galeriile comerciale şi mall-uri. Magazinele Say sunt deţinute de MCS Communications, parte a grupului israelian Milomor Trade & Communication, care mai deţine HAT Group România, importatorul telefoanelor mobile Samsung, şi DTH Television, furnizorul serviciului de televiziune prin satelit Boom TV.

Fonomat este cel mai important distribuitor Orange la nivel naţional, urmat de Euro-GSM. Compania a fost înfiinţată în urma preluării de către fondul de investiţii GED Private Equity a patru firme de retail în domeniul telefoniei mobile, respectiv Dasimpex, Puls GSM, GSM Land şi Plus GSM.

×
Subiecte în articol: IT vodafone