x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon 60Da, “unealtă” de astronomie

Canon 60Da, “unealtă” de astronomie

de Alexandru Radescu    |    04 Apr 2012   •   14:37
Canon 60Da, “unealtă” de astronomie

Canon aduce si pe piata din Romania DSLR-ul 60D a, un model cu ambitii mari: conceput sa captureze emisiile de culoare rosie produse de nebuloase. Noul model va putea fi achizitionat la un pret de estimativ de 1300 euro.

EOS 60Da detine un filtru modificat ce ofera pentru lumina cu lungimi de unda hidrogen-alfa o transparenta de trei ori mai mare decat la 60D. Acest nou filtru impreuna cu senzorul CMOS de 18 MP, procesarea DIGIC 4 si gama ISO ridicata (100-6,400 ) contribuie la obtinerea unor imagini clare ale emisiilor de culoare rosie dintr-o nebuloasa.

EOS 60Da a fost conceput sa fie confortabil atunci cand este tinut in mana si sa ofere multiple posibilitati de personalizare. Forma sa curbata ii permite sa aiba o asezare a butoanelor ce ofera rapiditate in utilizare, in timp ce setarile frecvent folosite sunt grupate impreuna pentru un acces mai usor.
Noul DSLR detine un ecran LCD Vari-angle de 7.7cm (3 inci) cu suport Live View.

Pentru flexibilitate ridicata in fotografiere, EOS 60Da este compatibil cu controlerul Timer Remote Controller TC-80N3 – un declansator programabil ce permite ajustarea setarilor fara a deranja pozitia camerei. TC-80N3 permite utilizatorului sa captureze imagini de la distanta, la anumite intervale, sau sa realizeze expuneri mai indelungate, fiind ideal pentru a fotografia cerul pe timp de noapte.

×