x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon HR10 - cameră video de inaltă definiţie cu DVD

Canon HR10 - cameră video de inaltă definiţie cu DVD

18 Mai 2007   •   00:00

Deşi Sony a anunţat in aprilie că HDR-CX7 este cea mai compactă cameră video de inaltă definiţie din lume, Canon a lansat şi ea acum cea mai compactă cameră video de inaltă definiţie din lume, un pic mai mare. Diferenţa dintre cele două este că produsul celor de la Sony inregistrează pe suport de memorie flash, in timp ce camcorder-ul celor de la Canon inregistrează pe DVD Minidisk.

Deşi Sony a anunţat in aprilie că HDR-CX7 este cea mai compactă cameră video de inaltă definiţie din lume, Canon a lansat şi ea acum cea mai compactă cameră video de inaltă definiţie din lume, un pic mai mare. Diferenţa dintre cele două este că produsul celor de la Sony inregistrează pe suport de memorie flash, in timp ce camcorder-ul celor de la Canon inregistrează pe DVD Minidisk. Deşi bătălia se pare că este aprigă intre cele două camere, o diferenţă de căţiva milimetri nu cred că va afecta in vreun fel modul in care ţii camera in mănă.

DIMENSIUNI. Canon HR10 măsoară 65 x 93 x 133 mm şi are o greutate de 530 de grame, fiind foarte uşor de manevrat cu o singură mănă. Toate funcţiile sunt aşezate ergonomic, in spatele şi pe lateralele camerei, astfel că funcţia de zoom şi efectele pot fi accesate aproape instantaneu.

TEHNOLOGIE. HR10 este echipat cu un ecran LCD de 6.8 cm şi are un senzor CMOS ce poate inregistra video la o rezoluţie de 1.920 x 1.080 pixeli şi poate face poze la o rezoluţie maximă de 3 megapixeli. Inregistrările video se fac pe DVD-uri standard de 8 cm (minidisk), fie in format HD, fie in format standard.

EFECTE. Avănd opţiunea de 24p Cine Mode activată, camera poate da acelaşi efect inregistrărilor, precum cel al filmelor de la Hollywood. Dacă ar fi avut această cameră şi producătorii de telenovele braziliene, cu siguranţă ar fi evitat efectul frustrant de film făcut "in casă".
PreŢ. Camcorder-ul va fi disponibil din luna august şi va avea un preţ estimativ de 1,199 $. http://www.usa.canon.com/

NEWS

CIPURILE CARE SE CREEAZĂ SINGURE. IBM a anunţat că a reuşit să descopere secretul ce ii va da posibilitatea de a realiza procesoare care se autoasamblează folosind aceleaşi procedee care formează fulgii de zăpadă, scoicile sau smalţul dinţilor. Procedeul funcţionează determinănd cipul să formeze trilioane de găuri mici care să formeze un vid in jurul nanocircuitelor, rezolvănd astfel problema capacitanţei (tendinţa conductoarelor de a aspira energie de la unul la altul). Metoda normală de a rezolva acest lucru era să se forţeze mai multă energie prin circuit. Cipurile produse folosind această tehnologie sunt cu 35% mai rapide şi consumă cu 15% mai puţină energie.

http://www.ibm.com/

ECRANE LCD AUTOALIMENTATE. Motorola a patentat o modalitate de a crea ecrane LCD care se alimentează singure, adăugănd in spatele display-ului fotocelule care să producă energia necesară pentru afişare. Pănă acum, acest lucru nu era posibil, deoarece majoritatea luminii era absorbită de ecranul LCD, şi fotocelula nu primea destulă lumină pentru a putea alimenta ecranul. Acum, cercetătorii au creat un filtru care să reflecte numai culorile de bandă ingustă, roşu, albastru şi verde, lăsănd astfel să treacă destulă lumină pentru a realiza afişajul, să genereze o adăncime de culoare rezonabilă şi să incarce bateria in acelaşi timp.

http://www.newscientisttech.com/

×
Subiecte în articol: auto gadget