x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce sume URIAŞE plăteşte Microsoft producătorilor de telefoane pentru a folosi şi Windows

Ce sume URIAŞE plăteşte Microsoft producătorilor de telefoane pentru a folosi şi Windows

de Alexandru Radescu    |    17 Ian 2014   •   18:03
 Ce sume URIAŞE plăteşte Microsoft producătorilor de telefoane pentru a folosi şi Windows

Pe o piaţă smartphone în care platformele Android şi iOS deţin aproximativ 90%, Microsoft încearcă tot felul de variante de supravieţuire. Achiziţia diviziei terminale de la Nokia şi un an 2013 cu modele Lumia interesante, toate acestea au mai “pulsat” ceva viaţă în colosul american. Dar Microsoft nu se opreşte aici şi încearcă să-i convingă pe producătorii de smartphone-uri să mai dezvolte şi modele cu platforma Windows Phone 8. Iar pentru acest lucru, americanii sunt gata să scoată din portofel aproximativ 3 miliarde de dolari!

Cum se împart banii

Potrivit gsmarena.com, care îl citează pe celebrul (şi controversatul) blogger rus Eldar Murtazin, Samsung va primi suma cea mai mare, respectiv 1,2 miliarde de dolari. Sony, ai cărei oficiali au declarat recent că îşi “revizuiesc” atitudinea faţă de Microsoft, va primi 500 de milioane dolari pentru a scoate pe piaţă Xperia cu WP 8.

Gigantul chinez Huawei ar primi 600 de milioane dolari, alte 300 de milioane dolari fiind direcţionare către “alte companii” producătoare.

Oficialii Microsoft au recunoscut aceste practici, pe care le-au numit “co-marketing”, dar au respins categoric sumele afişate.

 

 

×
Subiecte în articol: smartphone cu windows eldar murtazin