x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce telefoane vor putea fi utilizate în locul cardurilor bancare pentru plăţi la comercianţi

Ce telefoane vor putea fi utilizate în locul cardurilor bancare pentru plăţi la comercianţi

10 Ian 2012   •   11:11
Ce telefoane vor putea fi utilizate în locul cardurilor bancare pentru plăţi la comercianţi

Visa Inc. si Visa Europe anunta certificarea smartphone-urilor de la Samsung Electronics, LG Electronics, Research In Motion (RIM), dotate cu tehnologia Near Field Communication (NFC), pentru utilizare cu aplicatia Visa payWave de plati contactless la comercianti, informeaza Grayling Romania, citand un comunicat Visa.

Modelele testate, disponibile pentru lansarea comerciala, sunt Samsung Galaxy SII, LG Optimus NET NFC, BlackBerry® Bold™ 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry® Curve™ 9360 si BlackBerry Curve 9380.

Noile telefoane certificate de Visa au incorporata aplicatia Visa payWave pe un card SIM securizat si tehnologia NFC, standardul de comunicatie la distanta mica, care permite telefoanelor mobile sa transmita in siguranta informatiile de plata catre terminalul de plati contactless.

Certificarea acestor smartphone-uri pregateste terenul pentru incheierea unor parteneriate intre producatorii de telefoane mobile, operatorii de telefonie mobila, retaileri si institutiile financiare, pentru a face disponibila aplicatia Visa payWave de plati tuturor consumatorilor. (RV)

×
Subiecte în articol: telefoane visa