x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget China vrea o "bucată uriaşă" de Facebook

China vrea o "bucată uriaşă" de Facebook

06 Iul 2011   •   09:40

Guvernul chinez vrea sa cumpere o participatie importanta la Facebook inainte de data la care este anticipata oferta publica initiala a retelei de socializare, in 2012, potrivit site-ului Business Insider, preluat de Los Angeles Times. Investitia ar asigura Chinei "o bucata uriasa" din actiunile companiei americane.

Business Insider scrie ca Beijingul vrea o participatie "suficient de mare incat sa conteze", citand surse "apropiate unui fond specializat in achizitionarea de actiuni Facebook de la fosti angajati".

O alta sursa sustine ca Citibank vrea sa cumpere actiuni Facebook de 1,2 miliarde de dolari pentru doua fonduri de investitii, unul controlat de guvernul chinez si unul apartinand unui grup din Orientul Mijlociu.

Facebook a vandut recent 225.000 de actiuni pentru circa 6,6 milioane de dolari catre GSV Capital Corp, un fond de investitii. Totodata, compania l-a numit pe Reed Hastings, director general si presedinte al Netflix, ca membru in Consiliul de Administratie.

Facebook este cea mai populara retea de socializare online din lume, cu un numar de utilizatori estimat la peste 700 de milioane, iar unele voci plaseaza valoarea de piata a companiei la 100 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: China actiuni facebook