x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Clueful, “gardianul” românesc din smartphone

Clueful, “gardianul” românesc din smartphone

de Alexandru Radescu    |    21 Mai 2013   •   17:44
Clueful, “gardianul” românesc din smartphone

Ultimele statistici globale în ceea ce priveste piaţa smartphone arată cum cota SO Android a trecut de 70%. “Agresivitatea” acestei platforme dirijate de Google este evidentă şi prin creşterea exponenţială a numărului de programe malware care tentează, într-o formă sau alta, la securitatea terminalului. Spre exemplificare, statistica companiei de securitate informatică F-Secure încheia 2012 cu un uluitor procent 96% programe malware pentru Android (troieni, spyware, adware etc.) în întregul peisaj al aplicaţiilor dăunătoare.

O veste bună de la compania românească de securitate BitDefender, care, pe lângă suita clasica anti-virus de smartphone, a lansat azi o aplicaţie specială.
“Clueful pentru Android” este un software gratuit care analizează aplicaţiile pentru a vedea dacă acestea pot citi mesajele fără acordul utilizatorului, pot trimite notificări spam sau pot accesa fotografiile din terminal. De asemenea, Clueful informează utilizatorii despre aplicaţiile care pot trimite parolele necriptate, pot accesa calendarul sau întrerupe convorbirile cu reclame audio. 

Soft-ul Bitdefender se actualizează constant în cloud şi verifică fiecare aplicaţie imediat ce este instalată, oferind de asemenea şi un scor general de securitate a telefonului (vezi si imaginile alăturate).
Aplicaţia Clueful este disponibilă de astăzi gratuit în Google Play.

×
Subiecte în articol: smartphone