x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Colaborare internationala pentru "Super 3G"

Colaborare internationala pentru "Super 3G"

07 Ian 2005   •   00:00

Mai multi producatori de telefoane mobile impreuna cu operatori din domeniu, precum NTT DoCoMo si Vodafone, si-au unit "fortele ingineresti" pentru a imbunatati standardul de telefonie 3G in ceea ce a fost numit "Super 3G".


ALEXANDRU RADESCU

Dupa cum se arata intr-un material BBC, este vorba de dezvoltarea unei tehnologii care sa permita utilizatorilor urmarirea de filme si jocuri la o rezolutie mult mai buna. Dar atuul se pare ca va consta in descarcarea de filme pe telefonul mobil. Se doreste ca traficul de date sa se faca la o viteza de 10 ori mai mare decat in prezent.

Oficialii japonezi de la DoCoMo (operatorul de telefonie care a lansat 3G in 1991) sustin ca prima etapa a dezvoltarii "Super 3G" va fi finalizata in 2007. Dar in ceea ce priveste lansarea comerciala a serviciului, deocamdata se vorbeste de anul 2009. Conform financialtimes.com, DoCoMo este dispusa sa investeasca 963 milioane de dolari in serviciul "Super 3G".

In ultimii ani, companiile de telelefonie mobila au investit miliarde de dolari in licente si infrastructura pentru a lansa 3G in diverse parti ale lumii si nu toti operatorii au reusit, inca, sa obtina vreun profit de pe urma acestui serviciu. Din acest motiv, in ceea ce priveste "Super 3G" este vorba de un "upgrade", si nu o inlocuire a infrastructurii.

Printre companiile implicate in dezvoltarea "Super 3G" se mai afla Alcatel, Cingular, NEC, Siemens dintr-un total de 26 de companii.

Prin dezvoltarea tehnologiei "Super 3G" se spera si crestera cererii fata de telefoanele echipate cu ecrane LCD de rezolutie ridicata.
×
Subiecte în articol: IT super