x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Creaţi pentru Android. Întreaga “producţie” mondială de viruşi vizează smartphone-urile cu SO Android

Creaţi pentru Android. Întreaga “producţie” mondială de viruşi vizează smartphone-urile cu SO Android

de Alexandru Radescu    |    05 Mai 2014   •   17:02
 Creaţi pentru Android. Întreaga “producţie” mondială de viruşi vizează smartphone-urile cu SO Android

Cu un procent de 75% din piaţa globală de smartphone-uri, platforma Android se încoronează şi cu titlul de atracţie (aproape) absolută pentru creatorii de malware mobil.

Compania de securitate informatică F Secure Lab a identificat, în primul trimestru al anului, 277 de noi familii de viruşi (şi variante) pentru smartphone-uri. Un procent de 99% din totalul de malware-uri vizează SO Android. Unul singur era destinat iPhone-urilor şi tot unul pentru Symbian.

Spre comparaţie, în perioada ianuarie-martie 2013 au fost identificate 149 de noi familii malware (şi variante), un procent de 91% ţinteau platforma Android.

Ţările cele mai afectate de viruşii pentru smartphone-uri, conform raportului F Secure, au fost Marea Britanie, India, Germania, Arabia Saudită şi Olanda.

Viruşii de smartphone identificaţi trimit SMS-uri la numere premium; instalează în terminal anumite aplicaţii; monitorizează activităţile utilizatorului; reţine informaţiile bancare rulate prin mobil, arată cellular-news.com.







×
Subiecte în articol: virusi android F Secure Lab