x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum afli dacă ai “spionul” Carrier IQ în celular

Cum afli dacă ai “spionul” Carrier IQ în celular

de Alexandru Radescu    |    06 Dec 2011   •   17:14

Compania californiana Carrier IQ a recunoscut faptul ca o aplicatie pe care o dezvolta, aflata pe milioane de telefoane mobile, poate monitoriza cam tot ce faci cu terminalul tau smartphone. In scandalul iscat de declaratiile fondatorului Wikileaks, Julian Assange, privind modul in care guvernele ne spioneaza prin intermediul telefonului mobil, cei de la Carrier IQ au iesit cei mai “sifonati' pana in prezent, acestia pasand totusi responsabilitati si catre producatorii de terminale si mai ales catre operatori.

BitDefender a lansat azi in magazinul virtual Android Market, o aplicatie care poate detecta prezenta in smartphone a controversatului Carrier IQ.

'Chiar daca proprietarul softului pretinde ca doar o parte din datele culese de Carrier IQ este utilizata de operatorii de telefonie mobila, chestiunea ridica un foarte mare semn de intrebare asupra confidentialitatii reale a datelor din terminalele mobile', apreciaza Alexandru Balan, Sr. Product Manager Bitdefender Mobile Unit.

Aplicatia Bitdefender Carrier IQ Finder poate fi descarcata gratuit de pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.ciqfinder.

Dat fiind ca instrumentul de diagnoza Carrier IQ este integrat in firmware-ul telefonului, aplicatia Bitdefender nu anihileaza softul, intrucat aceasta masura ar putea afecta stabilitatea functionarii aparatului, precizeaza oficialii BitDefender.

Vezi si: Scandalul spionajului pe celulare: episodul Carrier IQ

×