x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum combate Google pedofilia online

Cum combate Google pedofilia online

18 Noi 2013   •   17:18
Cum combate Google pedofilia online

 Eric Schmidt, şeful Google, a anunţat lansarea unei noi tehnologii care va permite grupului de internet să blocheze rezultatele a peste 100.000 de căutări online privind pornografia pedofilă. Restricţiile vor fi aplicate în primul rând în ţările de limbă engleză, însă vor fi extinse în următoarele şase luni în restul lumii, în alte 158 de limbi străine.

Tehnologia permite listarea şi asocierea videoclipurilor de acest tip (tagging), astfel încât toate copiile acestora să poată fi eliminate de pe internet.

Anunţul a fost făcut în ajunul Summitului pentru securitatea internetului, în biroul premierului britanic David Cameron din Downing Street, Londra, şi la care participă reprezentanţi ai Google, Microsoft şi ai altor companii din domeniu.

"Chiar dacă niciun algoritm nu este perfect - iar GOOGLE nu poate împiedica pedofilii să adauge noi imagini online -, modificările obţinute au permis eliminarea rezultatelor a peste 100.000 de cereri potenţiale asociate abuzurilor sexuale la care sunt supuşi copiii", a mai spus şeful Google pentru Dailymail, preluat de Mediafax.ro.



 


 


 


 


 


 

 

×