x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Deutsche Telekom ar putea prelua divizia din Bulgaria a OTE

Deutsche Telekom ar putea prelua divizia din Bulgaria a OTE

09 Aug 2012   •   16:47

Grupul Deutsche Telekom ar putea ajuta operatorul telecom elen OTE, la care este cel mai mare actionar, prin achizitia diviziei din Bulgaria (Globul) si prin acordarea unui imprumut, in contextul eforturilor OTE de a plati datorii de 4,9 miliarde de euro in urmatorii ani, a declarat azi directorul financiar al DT, Timotheus Hoettges.

Imprumutul ar fi acordat in conditiile pietei si in schimbul unor garantii, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

"Bineinteles ca am face-o", a raspuns Hoettges, intr-o conferinta cu analistii, la intrebarea daca Deutsche Telekom ar cumpara Globul de la OTE. Directorul financiar al grupului german a adaugat ca dificultatile financiare ale OTE nu trebuie exagerate.

"Presupunerea ca OTE este pana la gat in probleme nu este bazata pe realitate, este polemica", a spus el.

Deutsche Telekom, la care statul german detine o participatie de 32%, este cel mai mare actionar al OTE, cu 40% din actiuni. Grupul german include rezultatele financiare ale OTE in cele proprii si alege directorul general al companiei. Deutsche Telekom a cheltuit 4 miliarde de euro pe actiuni OTE incepand din 2008, dar a revizuit in scadere cu 2,6 miliarde de euro valoarea acestora, in contextul impactului crizei asupra unor piete cheie ale OTE, precum Grecia si Romania.

OTE a raportat azi profit peste asteptarile analistilor, dupa ce compania si-a redus cheltuielile operationale. Profitul a urcat cu 68% in trimestrul al doilea, la 104,5 milioane de euro.

×