x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Din 2015, maşinile trebuie să “sune” la 112

Din 2015, maşinile trebuie să “sune” la 112

de Alexandru Radescu    |    07 Sep 2011   •   14:08

Proiectul “eCall' are deja o vechime de 6 ani, fiind vorba de un sistem pentru automobile care apeleaza automat numarul de urgenta 112 in caz de coliziuni si care permite localizarea accidentului. eCall trebuia sa functional in UE inca din 2009, dar s-a tot blocat undeva pe “traseu'.

Executivul UE vrea sa adopte maine o recomandare prin care solicita statelor membre sa ceara operatorilor de telefonie mobila sa isi adapteze infrastructura pentru ca aceste apeluri sa fie directionate catre centre de urgenta, prioritar si gratuit.

Autoritatile de la Bruxelles vor ca echipamentele eCall sa fie adaptate pentru toate noile modele de automobile, din 2015, sistemul sa fie operational in toata Uniunea Europeana, precum si in Croatia, Islanda, Norvegia si Elvetia.

Comisia estimeaza ca eCall va permite accelerarea interventiilor de salvare cu 40% in zonele urbane si cu 50% in cele rurale, precum si salvarea a sute de vieti in Europa, anual.

Romania a semnat un memorandum, in 2010, privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor, fiind invitata sa faca parte din grupul de 15 state care vor implementa faza pilot a sistemului eCall in Europa.

×
Subiecte în articol: 112 ecall