x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Dual-core, c-aşa e moda! HTC Sensation, smartphone cu Gingerbread

Dual-core, c-aşa e moda! HTC Sensation, smartphone cu Gingerbread

de Marina Constantinoiu    |    26 Aug 2011   •   21:00
Dual-core, c-aşa e moda! HTC Sensation, smartphone cu Gingerbread

Cand au facut pasul spre procesoarele de 1 Ghz, producatorii de telefoane mobile au dat lovitura de imagine, potentialii utilizatori bulbucand ochii la vederea cifrelor si bulucindu-se la testare, cand au aparut primele modele. Nici n-a trecut prea mult de la acele vremuri, ca am ajuns sa ne obisnuim cu procesoarele dual-core de 1,2 Ghz si sunt convinsa ca nu va trece mult pana ni se vor parea si acestea depasite. Dar deocamdata este moda dual-core, asa ca asiaticii de la HTC tin pasul cu timpurile si lanseaza pe piata un telefon care se doreste a crea senzatie, botezandu-l prin urmare HTC Sensation.

Marturisesc acum, la inceput, ca sa trecem apoi la partile bune, ca la capitolul design mie, una, nu mi s-a parut sa fie nimic senzational: este inca un telefon HTC mare, de 4,3 inch si greut, fara buton dedicat camerei foto si cu o alegere discutabila in materie de capac de baterie. Imi place insa interfata Sense, care aduce efecte de spatia­litate, la 'frunzarirea' celor sapte ecrane perso­nalizabile ale terminalului si, mai ales, la pre­zentarile prognozei meteo.

Despre viteza de reactie a terminalului este aproape inutil sa vorbesc, pentru ca la datele prezentate anterior nici nu ne-am fi putut astepta la altceva decat la viteza, in adevaratul sens al cuvantului. De notat insa ca nu mi s-a parut cu nimic peste cea a concurentilor din categoria 'de la 1 Ghz in sus', poate si pentru ca nu am testat in paralel doua terminale cu aceleasi caracteristici, de la producatori diferiti. Conform specificatiilor, Sensation este echi­pat cu un procesor dual-core de 1,2 Ghz Qualcomm MSM 8260 Snapdra­gon, un display tactil LCD de 4,3 inch, cu rezolutie qHD de 540x960 de pixeli, cu 16 milioane de culori si tehnologie antizgarieturi Gorilla Glass. La capitolul memorie sta binisor, cu 1 GB de memorie interna si 768 memorie RAM. Sensation este dotat cu accelerometru, compas digital, senzor de proximitate, giroscop si senzor de luminozitate ambientala. Nu ma declar insa multumita de lizibilitatea lui in lumina zilei, din contra, parca e mai rea situatia decat la HTC-ul meu Legend, care e deja 'un mos'. Exista doua camere foto, una principala, buna, de 8 MP, cu autofocus si dual flash (asa da, mai baieti!) si a doua secundara, cu rezolutie VGA. Camera prin­cipala este capabila sa inregistreze video in fullHD, la 1080p. HTC Sensation cantareste 148 de grame, ruleaza Android 2.3 Gingerbread si dispune de inferfata Sense 3.0, cea despre ale carei imbunatatiri vorbeam la inceput. Dimensiunile lui sunt: 126.1 x 65.4 x 11.3 mm.

Pe buna dreptate, va intrebati: cam ce acumulator poate avea magaoaia si cat rezista la utilizare intensa? Un sfat: nu va asteptati la minuni din partea unor telefoane cu astfel de ecrane si de procesoare, la dimensiunile pe care le visati din ce in ce mai reduse e imposibil sa existe baterii care sa reziste, ca-n basme, trei zile si trei nopti. Ba, mai mult, aveti grija si la faptul ca terminalul se incinge binisor in caz de utilizare intensa si ar fi bine sa evitati asta pentru perioade mari de timp. Pentru o utilizare medie, de mail, retele sociale, cate o scormonire-doua pe Net, plus convorbiri moderate, telefonul rezista aproape doua zile. Are un sistem de avertizare bine pus la punct in momentul in care bateria este pe duca, te si intreaba daca sa treaca in sistemul de economisire a energiei. Acumulatorul este un Litiu-Ion de 1.520 mAh.

×
Subiecte în articol: tehnică htc sensation