x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget E-Boda Impresspeed E1, încă o tabletă românească

E-Boda Impresspeed E1, încă o tabletă românească

de Alexandru Radescu    |    04 Apr 2012   •   12:18
E-Boda Impresspeed E1, încă o tabletă românească

Producatorii locali de electronice Allview si Televoice au un nou concurent pe segmentul tabletelor: E-Boda Impresspeed E1. Disponibila la pret de 649 lei, noua tableta are o diagonala de 7 inci (18 cm, rezolutie 800 x 480), cu sistem de operare Android 2.3, producatorul promitand insa un up-grade la 4.0 in perioada urmatoare.

Impresspeed E1 este echipata cu un procesor Cortex A8 1 GHz si RAM 512 MB, are o capacitate de stocare de 4GB la care se adauga posibilitatea de stoca pe card microSD.

Tableta are doar camera foto frontala, VGA, asigura conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n, dar si 3G prin modem USB.

Vanzarile de tablete pe piata romaneasca s-ar putea tripla in acest an, la circa 120.000 de unitati, a declarat azi Alexandru Dragoiu, fondator si asociat Rosal Import-Export, firma care detine brandul E-Boda.

"Datele din 2011 si estimarile pentru 2012 au luat in calcul cifrele anuntate de diversi retaileri", a spus Dragoiu, la lansarea primei tablete E-Boda, Impresspeed E1.

Intr-un scenariu pesimist, E-Boda va avea la finele anului o cota de 6% din piata locala a tabletelor, conform estimarilor producatorului

"Varianta optimista indica o cota de 10%, adica 12.000 de tablete, cifra sustinuta si de completarea portofoliului E-Boda cu inca doua modele", a afirmat Dragoiu.

Gadget-ul are o carcasa de aluminiu, se poate conecta la un TV 3D, prin cablu HDMI, asigurand redarea de continut tridimensional.

×