x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Elon Musk intră în sediul Twitter cu o chiuvetă în brațe! Excentricul miliardar nu mai vrea să dea afară 70% dintre angajați

Elon Musk intră în sediul Twitter cu o chiuvetă în brațe! Excentricul miliardar nu mai vrea să dea afară 70% dintre angajați

de Giulia Anghel    |    27 Oct 2022   •   12:28
Elon Musk intră în sediul Twitter cu o chiuvetă în brațe! Excentricul miliardar nu mai vrea să dea afară 70% dintre angajați

După ce s-a hotărât, în sfârșit, să finalizeze achiziția platformei de socializare Twitter, Elon Musk i-a anunțat pe angajați că nu va reduce 75% din posturi, așa cum declarase anterior. Tranzacția va fi încheiată vineri, scrie Bloomberg.

Cu toate astea, se așteaptă ca excentricul miliardar să reducă din personal, fapt ce provoacă anxietate printre salariați.

El a postat  un videoclip în care intră în sediul  Twitter cu o chiuvetă în braţe şi-a adăugat la descriere titlul „Chief Twit”.

„Intrând în sediul Twitter - Obișnuiți-vă cu ideea!” a scris Elon Musk.
 

Elon Musk s-a decis! Cumpără Twitter

Miliardarul american s-a hotărât, în sfârșit, să finalizeze, în această săptămână, achiziția platformei de socializare Twitter și a notificat în acest sens acționarii. Valoarea tranzacției se ridică la 44 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Potrivit unor surse anonime, investitorii în Twitter, printre care Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority, au primit documentele de la avocații lui Musk.

El are un termen limită de finalizare a tranzacției, impus de Tribunalul din Delaware, stat american considerat paradis fiscal. Și băncile implicate în achiziție,  Morgan Stanley şi Bank of America, au pus la punct acordul de finanțare. Acestea oferă împrumuturi de 13 miliarde de dolari iar investitorii Larry Ellson, cofondator Oracle, și prințul saudit Alwaleed bin Talal, vor acorda 7,1 miliarde de dolari. 

Astfel că acțiunile Twitter, au crescut, marți, la bursa din New York cu 3%, ajungând la 52,95 dolari, aproape de preţul per acţiune oferit de Elon Musk, de 54,20 dolari.

70% dintre angajați, pe cale să fie concediați

Dar pe angajați îi așteaptă vremuri grele. În săptămâna anterioară, Elon Musk a anunțat restructurarea a circa 75% dintre posturile de la Twitter în cazul în care devine proprietarul rețelei sociale, potrivit Washington Post. 

El vrea să reducă numărul angajaților la 2.000 de persoane, față de 7.500 în prezent. Această decizie ar crește riscul față de utilizatorii platformei din cauza amenințărilor de piratare de date și material ofensator. 

Și actuala conducere a companiei vrea să facă restructurări pentru circa 25% din personal până la sfârșitul anului viitor. 

După ce excentricul antreprenor a forțat acționarii să vândă, apoi s-a răzgândit spunând că oficialii Twitter l-au mințit cu privire la numărul de conturi false. Însă Twitter l-a dat în judecată iar procesul urmează să se judece în luna noiembrie în statul Delaware al Statelor Unite, care este și paradis fiscal. Între timp, Elom Musk a revenit asupra deciziei spunând că totuși va achiziționa compania. Cu toate acestea, lucrurile sunt încă neclare. 

Cert este că cel mai bogat om de pe planetă trebuie să încheie tranzacția până la sfârșitul lunii octombrie pentru a evita procesul. 

Conducerea Twitter a anunțat angajații că nu vor fi concedieri masive. 



 

×
Subiecte în articol: twitter elon musk