x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget EVENIMENT. Siguranţa copiilor pe Internet

EVENIMENT. Siguranţa copiilor pe Internet

de Alexandru Radescu    |    10 Feb 2014   •   18:29
 EVENIMENT. Siguranţa copiilor pe Internet

Ajunsă la ediţia a XI-a, “Ziua Siguranţei pe Internet-2014” va fi sărbătorită, pe 11 februarie, în 65 de ţări din întreaga lume, inclusiv în România. Tema acestei ediţii este: "Let’s create a better Internet together!" ("Împreuna facem internetul mai bun!") şi vizează necesitatea stabilirii unei etichete general acceptată privind navigarea pe Internet.

Internet Safer Day are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

“Ziua Siguranţei pe Internet” este un eveniment de anvergură europeană, desfăşurându-se anual în luna februarie, sub egida reţelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

În România, evenimentul “Ziua Siguranţei pe Internet” este organizat si promovat de Consortiul Sigur.info format din Organizatia Salvaţi Copiii România, ca şi Coordonator naţional al proiectului, Positive Media şi Focus – Centrul Român pentru Copii Dispăruţi si Exploataţi Sexual.

În perioada 2009-2013, linia de consiliere Helpline a primit  peste 2.400 de raportări din partea copiilor şi adulţilor, printre cele mai des întâlnite probleme fiind cele legate de: agresiuni verbale, confidenţialitatea şi datele personale, conţinut ilegal. 20% dintre respondenţi au declarat că profilul lor pe reţelele de socializare este public (deschis), şi că pe el se regăsesc poze în care se distinge clar faţa copilului (75%) sau numele de familie (56%) şi vârsta corectă (54%). 

×