x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fabrica de Timbre, transformată în “tiparniţa PDL”

Fabrica de Timbre, transformată în “tiparniţa PDL”

de Alexandru Radescu    |    31 Mai 2012   •   16:16
Fabrica de Timbre, transformată în “tiparniţa PDL”



Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a acuzat azi PDL ca a transformat Fabrica de Timbre intr-o “tiparnita' a materialelor de partid, hartia si pretul de executie fiind sub pretul pietei.

"Printre exemple se numara materiale pentru Alianta pentru Teleorman PDL si PNTCD, Mircea Man – Presedinte CJ Maramures, Mihail Hardau – PDL Cluj, Daniel Buda – PDL Cluj, Dorin Petrescu, Sorina Placinta, Daniel Humelnicu, Marian Ovidiu – Senator PDL Arad. Hartia si pretul de executie al acestor materiale era, evident, sub pretul pietei, situatie care a adus pierderi sucursalei", a spus Nica, intr-o conferinta de presa.

Potrivit Ministrului de la Comunicatii, Corpul de Control al Primul Ministru verifica in acest moment achizitionarea de hartie de peste 1 milion de euro care a fost platita si niciodata livrata.

Pe de alta parte, Societatea Nationala de Radiocomunicatii se afla intr-o situatie similara celei de la Posta Romana.

"SNR este intr-o situatie identica Postei. Acolo sunt 74 milioane de lei pe minus. Societatea nu va mai avea banii necesarii functionarii din august, deci in mai putin de trei luni. Procesul de aducere pe linia de plutire, daca va fi posibil, incercam sa-l finalizam in aceasta saptamana. In mod cert, vor exista masuri de restructurare a SNR si cei care au adus compania in aceasta societate vor plati", a spus Nica. In 2010, afacerile SNR au crescut cu 0,6%, la 338,31 milioane de lei, iar pierderile au crescut de peste trei ori, la 43,36 milioane de lei.

×