x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fără să fie hackeri, doi puşti de 14 ani au spart un ATM

Fără să fie hackeri, doi puşti de 14 ani au spart un ATM

10 Iun 2014   •   23:12
Fără să fie hackeri, doi puşti de 14 ani au spart un ATM

Oricât de nebuneşte ar suna, pentru a obţine drepturile de administrare pe un sistem ATM aparţinând unei bănci, doi puşti de 14 ani din Canada nu au avut de demonstrat că sunt geniali, etalând cunoştinţe avansate de programare, ci doar de instrucţiunile de utilizare ale dispozitivului, publicate pe internet, chiar de către producătorul acestuia.

Din magazinul alimentar din care fac cumpărături, cei doi au căutat pe internet manualul de operare pentru dispozitivul ATM şi după ce l-au studiat au reuşit să treacă de sistemul de securitate, activând modul de administrare, prin simpla introducere a unei parole implicite a sistemului, menţionată în manual.

Din fericire pentru bancă, puştanii nu au dorit să subtilizeze bani sau să instaleze un sofware malicious, prin care ar fi putut obţine acces la conturile celor care utilizau ATM-ul, ci au raportat evenimentul funcţionarilor băncii, nu înainte de a seta un nou mesaj de întâmpinare pe ecranul dispozitivului: "Plecaţi! Acest ATM este compromis de hackeri!".

×