x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget FRANŢA/Tichet de îmbarcare electronic pe telefonul mobil

FRANŢA/Tichet de îmbarcare electronic pe telefonul mobil

04 Feb 2009   •   00:00

Air France a lansat tichetul de îmbarcare electronic pe telefonul mobil care permite accesul în avion fără alt document de îmbarcare în afară de actul de identitate pentru zborurile dus-întors “La Navette” din Paris-Orly către Marsilia, Nisa, Toulouse şi Bordeaux.

Indiferent de modul de rezervare ales, după ce se înregistrează pe site-ul internet mobil http://mobile.airfrance.com (cu 30 de ore înainte de ora limită de înregistrare), pasagerul unui zbor “La Navette” poate să primească pe telefon tichetul de îmbarcare prevăzut cu un cod de bare securizat, sub formă de SMS/MMS sau e-mail. Acest tichet reia toate datele unuia de îmbarcare tradiţional: numele pasagerului, ora îmbarcării, poarta de îmbarcare, ora plecării, numărul locului, clasa de călătorie. Odată ajuns la aeroport, clientul prezintă tichetul de îmbarcare afişat pe ecranul telefonului mobil, inclusiv pentru înregistrarea bagajelor la ghişeul. Ca şi în cazul biletului electronic, toate datele referitoare la rezervarea clientului pot fi accesate în sistemele de înregistrare în orice moment. Dacă un telefon nu funcţionează sau are bateria consumată, de exemplu, clientul îşi poate imprima tichetul de îmbarcare la un self-service sau poate solicita unui agent al operatorului să o imprime.

Tichetul de îmbarcare electronic pe telefonul mobil este funcţional din septembrie 2008 pentru 15 zboruri zilnice care leagă Paris-Charles de Gaulle de Amsterdam. La 2 martie 2009, va fi disponibil pentru toate zborurile pe distanţe medii cu plecare din Paris-Charles de Gaulle către toate destinaţiile franceze şi europene (cu excepţia Marii Britanii).

×
Subiecte în articol: IT îmbarcare