x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gamerii români, in top la DreamHack Winter 2011

Gamerii români, in top la DreamHack Winter 2011

de Alexandru Radescu    |    28 Noi 2011   •   16:00
Gamerii români, in top la DreamHack Winter 2011

Doar fanaticii gameri din Coreea de Sud au lipsit Romania de prima pozitie in finala DreamHack Winter, cel mai festival digital din lume (Jönköping, Suedia, 24-27 noiembrie).

Silviu Lazar, 23 de ani (NightEnd), a obtinut locul 3-4, la egalitate cu Liquid Ret, din Olanda, la Starcraft II. NightEnd este singurul jucator din Romania angajat de Fnatic, una dintre cele mai mari echipe de jucatori profesionisti, la nivel mondial.

De asemenea, Romania a concurat si la Counter Strike 1.6, fiind reprezentata de TeG (The elder Gods) – Bucuresti si Eq (Earthquake) - Constanta, obtinand locurile 9 – 16.

“In 2012, Romania va gazdui cea de-a doua editie a calificarilor regionale DreamHack la care vor participa in total 12 tari din Estul si Sud-Estul Europei', a declarat Silviu Stroie, General Manager Computer Games si Presedinte Professional Gamers League.

DreamHack este un festival digital cu o istorie de 17 ani. Evenimentul a debutat ca unul de tip 'Bring Your Own Computer', in cadrul caruia participantii isi aduceau propriile calculatoare pentru a juca pe parcursul celor trei zile de desfasurare.

Silviu Lazar (foto) a facut parte din echipa nationala a Romaniei care a devenit vicecampioana mondiala la IeSF 2010 Grand Final, eveniment anual organizat de catre Federatia Internationala de Sport Electronic. Silviu a pierdut atunci la Warcraft 3 in fata reprezentantului Coreei de Sud, devenit campion mondial.

×