x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ghici câţi bani are bărbatul din imagine?

Ghici câţi bani are bărbatul din imagine?

23 Apr 2012   •   14:14
Ghici câţi bani are bărbatul din imagine?

La mijlocul saptamanii trecute, in doar 24 de ore, cineva a cumparat 14.962 de domenii de internet. Sau nume de site-uri, mai simplu spus. Acest 'cineva' este omul pe care trebuie sa-l caute multi dintre cei care incearca sa rezerve un domeniu.com potrivit identitatii afacerii lor si constata ca, deja, este 'luat'. Este Mike Mann, cel care, in anul 2005 a dat lovitura, vanzandu-si firma care se ocupa de cumparari-vanzari de domenii de internet, BuyDomains, pentru 80 de milioane de dolari. Nu s-ar zice, daca ar fi sa il judeci dupa aparitie.

Tranzactia de 80 de milioane de dolari a avut o clauza care i-a interzis lui Mann sa concureze pe aceeasi piata, vreme de cinci ani. Dar, cand clauza a expirat, Mann si-a reluat activitatea, iar prin firma sa, DomainMarket, face 400.000 de dolari pe luna, conform propriilor afirmatii, dintr-un interviu acordat cnet.com.

Cum a reusit performanta de a cumpara un site la fiecare 5 secunde?

Exista programe de calculator care ajuta la asta, dar Mann face cea mai importanta parte: selectia. 'Sunt un cititor formidabil de tipare. Nu cred ca mai exista cineva care sa fie capabil, ca mine, sa citeasca atatea nume de domenii si sa priceapa ce citesc, potentialul, intr-un timp atat de scurt', se lauda, singur, Mann.

Multe dintre domeniile pe care le cumpara pentru cativa dolari sunt candute, mai departe, de Mann, pentru mii de dolari sau chiar mai mult. Ca atare, are toate motivele sa fie convins ca cei 100.000 de dolari pe care i-a investit in cele 14.952 de domenii ii vor aduce un profit considerabil.

Mann a inceput aceasta afacere in 1998, cand a vandut pentru 50.000 de dolari site-ul sau Menus.com, pentru care platise 70 de dolari. Cu o zi in urma respinsese o oferta, pentru acelasi domeniu, de 25.000 de dolari.

In prezent, sunt inregistrate peste 100 de milioane de domenii de internet cu terminatia '.com' si, cu toate acestea, se mai gasesc domenii neinregistrate foarte 'apetisante', precum CeoHealthClub.com, ChineseFoodCatering.com, BaptistChurchCamp.com sau DrugDevelopers.com – am insirat cateva din recenta lista de achizitii a lui Mike Mann.

×
Subiecte în articol: nume domenii internet siteuri web