x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google, amendat pentru informaţiile colectate din mailurile utilizatorilor

Google, amendat pentru informaţiile colectate din mailurile utilizatorilor

20 Dec 2013   •   13:50
 Google, amendat pentru informaţiile colectate din mailurile utilizatorilor

Organismul spaniol de supraveghere a Internetului a ordonat gigantului american Google să plătească o amendă de 900.000 de euro pentru "încălcări grave" ale vieţii private.

Agenţia spaniolă de protecţie a datelor acuză Google "de folosire ilegală a datelor personale" obţinute de la utilizatorii diferitelor servicii, între care conturile de mesagerie electronică.

"Google a colectat ilegal şi a tratat informaţii personale" ale utilizatorilor, a afirmat agenţia într-un comunicat. Ea apreciază că Google "a încălcat grav dreptul la protecţia datelor personale".

Google va trebui să plătească 300.000 de euro pentru fiecare dintre infracţiunile reţinute împotriva sa şi a primit ordinul de a-şi adapta practicile la normele legale.

Potrivit agenţiei, Google nu a informat clar utilizatorii în legătură cu folosirea datelor colectate, precum informaţiile din mesajele electronice care au permis generarea unor reclame ţintite.

Google este acuzat, de asemenea, că a deţinut aceste date o perioadă de timp mai mare decât prevede legea şi că a creat dificultăţi utilizatorilor care s-au arătat îngrijoraţi de folosirea datelor lor.

În Germania, Italia, Olanda şi Marea Britanie, autorităţile au început proceduri similare împotriva Google, informează Mediafax.ro.





 

×