x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google și Microsoft, lovite de încetinirea economiei

Google și Microsoft, lovite de încetinirea economiei

26 Oct 2022   •   10:40
Google și Microsoft, lovite de încetinirea economiei

Vânzările giganților tehnologici Alphabet și Microsoft au încetinit brusc, ceea ce sporește temerile legate de o încetinire a economiei, scrie BBC.

Alphabet, care deține Google și YouTube, a declarat că vânzările au crescut cu doar 6% în cele trei luni până în septembrie, la 69 miliarde de dolari, pentru că firmele și-au redus bugetele de publicitate.

Aceasta este cea mai slabă creștere trimestrială a firmei americane din aproape un deceniu, în afara începutului pandemiei.

Între timp, Microsoft a declarat că cererea pentru computerele sale și alte tehnologii a slăbit.

Vânzările sale au crescut cu 11%, ajungând la 50,1 miliarde de dolari, marcând cea mai slabă creștere a veniturilor din ultimii cinci ani.

Consumatorii și întreprinderile din întreaga lume își reduc cheltuielile, pe măsură ce prețurile și ratele dobânzilor cresc, alimentând temerile legate de o recesiune globală.

Un dolar american puternic a afectat, de asemenea, multinaționalele americane, făcând mai costisitoare vânzarea produselor în străinătate.

Profitul Alphabet a scăzut cu aproape 30%, la 13,9 miliarde de dolari în acest trimestru, în condițiile în care veniturile din reclame pe YouTube au scăzut pentru prima dată de când firma a început să raporteze public.

Creșterea vânzărilor la firmă a încetinit timp de cinci trimestre consecutive.

Microsoft a declarat că se așteaptă ca cererea pentru PC-urile sale și pentru tehnologia de cloud computing să continue să scadă în acest an, deoarece clienții din mediul de afaceri își reduc cheltuielile.

De asemenea, vânzările în afacerea sa cu jocuri video Xbox s-au prăbușit.

Marile firme de tehnologie și-au văzut vânzările crescând în timpul pandemiei, pe măsură ce consumatorii și angajații ați au ajuns să se bazeze mai mult pe tehnologie. Dar soarta sectorului pare mai sumbră în climatul actual.

În ultimele luni, Alphabet a declarat că încetinește angajările, în timp ce Microsoft și-a redus numărul de locuri de muncă.

Multe alte companii de tehnologie au decis să concedieze personal, inclusiv Netflix și Twitter, sau să încetinească ritmul de recrutare, cum ar fi platforma de socializare Snap.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: google Microsoft