x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hackerii au spart securizarea cu amprente de la iPhone 5s (VIDEO)

Hackerii au spart securizarea cu amprente de la iPhone 5s (VIDEO)

de Alexandru Radescu    |    23 Sep 2013   •   15:56
Hackerii au spart securizarea cu amprente de la iPhone 5s (VIDEO)

Cele mai proaste veşti pentru Apple după lansarea comercială a noilor versiuni de iPhone (5c şi 5s), din acest week-end. O echipă de hackeri germani a postat pe internet un filmuleţ în care demonstrează cum au spart sistemul de securitate biometrică de la iPhone 5s, considerat unul din detaliile cheie de la noul membru al familiei smartphone de la Apple.

Hackerii de la Chaos Computer Club (un departament specializat în tehnologie biometrică) au folosit amprentele digitale de pe un pahar de sticlă ale unui utilizator al terminalului, pe care le-au fotografiat. Ulterior au fost folosite pentru un deget “fals”, pe care l-au aplicat cu succes pe cititorul de amprente de pe iPhone 5s. Demonstraţia hackerilor de la CCC nu a fost o acţiune împotriva Apple, ci (încă) un semnal de alarmă în ceea ce priveşte problemele grave de securitate la accesul pe bază de amprente digitale, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei (http://www.ccc.de).



Apple a introdus senzor cu cititor de amprente la iPhone 5s pentru a spori securitatea terminalului, o tehnologie considerată superioară codului pe bază de PIN (4 cifre).

Vineri (20 septembrie) a început comercializarea iPhone 5C şi iPhone 5S în 11 ţări, intre care SUS, Germania, Japonia, Australia. China.

Până în decembrie, cele două noi modele vor fi prezente în 100 ţări, inclusiv România.

 

×