x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hotel în spaţiu până în 2016

Hotel în spaţiu până în 2016

de Aniela Nine    |    17 Aug 2011   •   21:00

Turistii nu vor avea dusuri, "spalandu-se" cu un burete, mancarea "de pe Terra" va fi incalzita la microunde, dar vor admira universul prin hublouri uriase


In loc sa mergem in excursie in Europa sau aiurea, dupa 2016 vom putea sa ne facem vacantele... in spatiu. Este promisiunea unei companii rusesti care a anuntat ieri planurile de a construi un hotel in spatiu, la o altitudine de aproximativ 350 de kilometri deasupra Pamantului, potrivit dailymail.co.uk. preluat de Mediafax.

Vestea proasta este ca cele patru "camere" ale hotelului vor fi accesibile doar celor cu venituri substan­tiale, caci un sejur de cinci zile va costa 100.000 de lire sterline, suma la care se adauga transportul, alte 500.000 de lire sterline. Hotelul, numit, de fapt, Statia Spatiala Co­merciala, va putea gazdui sapte oaspeti, in patru cabine, si va avea niste hublouri uriase de unde va putea fi vazut Pamantul.

Drumul pana la hotel va fi in sine o aventura: doua zile petrecute la bordul unei capsule Soyuz.

In absenta gravitatiei, vizitatorii pot alege ca paturile lor sa fie verticale sau orizontale, in timp ce dusurile nu vor exista, pentru a evita ca apa sa se scurga in locuri unde nu este recomandat – astronautii de pe Statia Spatiala Internationala se spala cu ajutorul unor bureti, pe parcursul sederii lor in spatiu.

Toaletele din hotel vor utiliza curenti de aer, nu apa, pentru a eli­mina deseurile. Turistii vor fi insotiti de personal experimentat, vor avea la dispozitie preparate culinare aduse de pe Terra, care vor fi incalzite in cuptoare cu microunde.

Proprietarii hotelului intentio­neaza sa renunte la recipientele cu mancare congelata obisnuite pe ISS si sa le inlocuiasca insa cu delicatese precum vitel inabusit cu ciuperci salbatice, fasole batuta, supa de cartofi si compot de prune. In privinta bauturilor cu care vor fi tratati viitorii turisti, proprietarii hotelului au decis ca le vor pune la dispozitie ceai cu gheata, apa minerala, sucuri de fructe, insa alcoolul va fi interzis.

Apa folosita va fi reciclata, iar aerul va fi filtrat pentru a elimina mirosurile neplacute si bacteriile.

Camerele de hotel vor fi dotate cu binoclu si camere video, pentru ca oaspetii sa se bucure de peisajele cosmice spectaculoase.

×