x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hutchinson 3G preia Orange Austria

Hutchinson 3G preia Orange Austria

de Alexandru Radescu    |    05 Feb 2012   •   14:36

Zvonurile au fost confirmate, colosul Hutchinson Whampoa din Hong Kong va prelua filala Orange din Austria. Hutchinson 3G, divizie a Hutchinson Whampoa, grupul controlat de miliardarul Li Ka-shing, a auntat vineri ca va cumpara de la France Telecom operatorul Orange Austria pentru suma de 1,3 miliarde euro care include datoriile companiei.

Hutchinson Whampoa a cumpãrat anul trecut compania britanica de utilitati Northumbrian Water pentru 2,41 miliarde lire sterline, dupa ce a preluat in 2010 reteaua de distributie de electricitate din Marea Britanie de la grupul francez EDF pentru 5,8 miliarde lire.

Li nu a terminat liceul si a fost poreclit de presa din Hong Kong "Superman" pentru investitiile care s-au dovedit foarte inspirate. Prima afacere a miliardarului a fost o firma care se ocupa cu flori din plastic, grupul Hutcihson Whampoa avand acum 26.000 de angajati in 55 de tari, noteaza Reuters, preluat de Mediafax.

Hutchinson 3G este deja prezenta in Austria, operand reteaua de telefonie "3", concurenta cu T-Mobile si A1.

Grupul asiatic devine astfel al treilea operator de telefonie mobila din Austria, cu 2,8 milioane de clienti si o cota de piata de 22%. 3 si Orange Austria au avut in 2011 venituri totale de 700 milioane euro. Intr-o etapa ulterioara a tranzactiei, Hutchinson va vinde o parte din activele Orange Austria catre Telekom Austria pentru 390 milioane euro.

Pe data de 16 ianurie, publicatia Die Presse nota ca France Telecom pregateste retragerea de pe piata austriaca, fiind in tratative cu Hutchinson Whampoa.

Recent, France Telecom s-a retras si de pe piata comunicatiilor mobile din Elvetia, dupa ce a vandut filiala Orange de aici pentru 1,6 miliarde de euro.

×