x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IFA-Berlin, tot ceea ce visezi în lumea electronicelor

IFA-Berlin, tot ceea ce visezi în lumea electronicelor

de Alexandru Radescu    |    03 Sep 2013   •   19:06
 IFA-Berlin, tot ceea ce visezi în lumea electronicelor

Ca de obicei la început de septembrie, Berlinul este împânzit de afişe/bannere legate de marea expoziţie de electronice, variatul material promoţional însoţindu-te de la aeroport şI până la complexul expoziţional (Messe).

Chiar dacă în mod oficial, ediţia 2013 a venerabilului târg de electronice debutează pe 6 septembrie, astăzi este deja o zi plină de conferinţe în cadrul IFA (Internationale Funkausstellung). Din cele comunicate în ultima vreme, şI această ediţie va avea printre vedete televizoarele de mari dimensiuni (LED/Smart Tv/3D), smartphone-uri cu display-uri de peste 5,5 inci, tabletele Full HD, echipamente audio cu design provocator şI performanţe HiFi . În zona gadget, un capitol aparte îl vor reprezenta ceasurile de mână “inteligente” (Galaxy Gear de la Samsung şI SmartWatch 2-cu Android de la Sony), iar electrocasnicele tind să acopere o suprafaţă şI mai mare decât la ultimele două ediţii, nelipsind şI generaţiile noi de roboţi “casnici”.

Şi mai mult 4K

La ediţia de anul trecut a IFA am remarcat debutul european al televizoarelor 4K (quad fullHD, 3.840 x 2.160 pixeli), unele modele fiind lansate în ultimele luni şi pe piaţa locală. Mai mult ca sigur, TP Vision-Philips va lansa acum primele modele 4K, fiind interesant de văzut dacă tehnologia se va aplica pe linia DesignLine (ecranul televizorului este reprezentat de o suprafaţă de sticlă, cu gradient de la negru la transparent, cu format Cinema 21:9.

Vom face cunoştinţă la standuri şI cu primele smartphone-uri care înglobează tgehnologii 4K, fie că vorbim de rezoluţia ecranului, fie de filmare (Acer Liquid S2, Xperia Z1).

Pentru zona de echipamente audio, se anunţă deja un duel interesant între designul futurist la noua gamă Philips Fidelio şI minimalismul sobru de la LG Sound Slate.

Nu în ultimul rând, să amintim şI provocările lăsate ca “moştenire” de ediţia de anul trecut. Astfel, IFA 2012 a înregistrat 240.000 de vizitatori în cele şase zile de târg, faţă de cei 238.000 vizitatori la ediţia precedentă. De asemenea, anul trecut s-a stabilit un record şi pentru comenzile plasate în timpul târgului: 3,8 miliarde euro (3,7 miliarde de euro la IFA 2011).

foto: Miss IFA 2013

×
Subiecte în articol: ifa berlin IFA 2013 expozitie electronice