x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget În căutarea ecranului perfect

În căutarea ecranului perfect

de Alexandru Radescu    |    27 Iul 2010   •   00:00
În căutarea ecranului perfect

Retina display, Super AMOLED, SLCD... aceste denumiri tehnologice sunt la ordinea zilei în lumea telecom, în ceea ce priveşte terminale din categoria smartphone. Performanţele noilor ecrane sunt orientate în special către rezoluţie, luminozitate, consum energetic. Posibilitatea de a filma HD sau dorinţa de a citi, de a urmări conţinutul pur şi simplu doar pe mobil presau producătorii să progreseze şi la această componentă a terminalelor de nouă generaţie.

Se poate spune că acest nou "război" comercial-tehnologic a fost lansat de Apple, o dată cu prezentarea iPhone 4. Unul dintre detaliile importante ale noului membru al familiei iPhone este "Retina display". Astfel, iPhone 4 vine cu o rezoluţie mult îmbunătăţită faţă de versiunile anterioare: 960 x 640 (practic, de patru ori mai mulţi pixeli per inch). La bază avem de-a face cu IPS (in-plane switching), aceeaşi tehnologie folosită la iPad, de exemplu, şi care asigură o calitate a imaginii indiferent de unghiul din care priveşti la ecran. De asemenea, ecranul beneficiază de materiale folosite la elicoptere sau trenuri de mare viteză, totul pentru mai multă rezistenţă la zgârieturi şi, implicit, o durată de viaţă mai lungă.

Mândria Samsung pentru acest sezon este fără îndoială Galaxy S, disponibil şi pe piaţa din România începând cu această lună. Androidul coreenilor beneficiază de un display (4 inchi, 480 x 800) cu tehnologie "Super AMOLED". Concret: reflexie redusă, unghiuri ample de vizualizare şi, evident, un touch-screen eficient. Componenta mDNIe (mobile Digital Natural Image engine) - o tehnologie utilizată la modele de LCD şi televizoare LED cu succes pe piaţă - se remarcă printr-o funcţie maximizată de vizualizare a fotografiilor, a filmelor şi cărţilor electronice.

În acest context, cei de la HTC nu puteau sta deoparte. Taiwanezii vor scoate pe piaţă modele cu ecrane bazate pe tehnologia Super LCD, regăsindu-se deja cunoscutele modele Desire sau Nexus One. Un display SLCD oferă o paletă coloristică echilibrată, "naturală", un contrast clar, unghiuri largi de vizualizare. Şi nu în ultimul rând, se constată o eficienţă energetică, un consum de aproximativ cinci ori mai eficient.

×
Subiecte în articol: IT