x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

08 Iun 2005   •   00:00


  • 9 iunie 2005
  • ACORD INTRE LG PHILIPS SI HP. LG Philips a incheiat un acord in valoare de 5,03 miliarde de dolari, pe termen de trei ani, cu compania Hewlett-Packard, careia ii va furniza ecrane plate. Potrivit contractului, LG Philips, al doilea mare producator mondial de ecrane plate, va furniza aceste piese pentru computerele portabile si monitoarele produse de HP, pana in luna mai a anului 2008. "Acest acord pe termen lung consolideaza prezenta LG Philips pe piata calculatoarelor portabile si a monitoarelor cu ecrane plate", se arata intr-un comunicat al companiei. Analistii considera ca tranzactia, a carei valoare anuala este echivalenta cu circa 20% din veniturile LG Philips, va ajuta pe producatorul de ecrane plate sa concureze cu firma rivala Samsung Electronics, pe piata laptop-urilor. LG Philips este o societate mixta intre LG Electronics si compania Philips Electronics.

    GOOGLE DEPASESTE TIME WARNER. Google s-a plasat in aceasta saptamana in fruntea companiilor media, dupa valoarea de piata, depasind Time Warner la numai 10 luni de la listarea titlurilor sale la bursa. Pretul actiunilor Google a crescut la Bursa Nasdaq cu 2,18 dolari, respectiv 0,75%, pentru a incheia ziua de marti la 293,12 dolari, cel mai ridicat nivel de pana acum. Cu o capitalizare de piata de peste 80 de miliarde de dolari, Google valoreaza in prezent mai mult decat orice alta companie media din lume. Alte companii media mai traditionale sunt la o distanta si mai mare de Google. Companiile Viacom si Walt Disney, de exemplu, detin o capitalizare de piata cuprinsa intre 54 si 55 de miliarde de dolari.

    VODAFONE RASCUMPARA OBLIGATIUNI. Grupul Vodafone a anuntat ca isi va exercita dreptul de rascumparare a obligatiunilor emise de compania ceha Oskar Mobil si de cea romaneasca MobiFon Holdings, pe care le-a preluat recent de la Telesystem International Wireless, potrivit unui comunicat al operatorului britanic de telefonie. MobiFon a informat ca a lansat o oferta si ca a fost de acord cu solicitarea de rascumparare a obligatiunilor "Senior Notes" in valoare de 223 milioane de dolari. Astfel, 35% din obligatiuni, cu scadenta in 2010, vor fi cumparate prin oferirea unui pret suplimentar de 125 de dolari pentru fiecare 1.000 de dolari. Pretul a 65% din titluri, cu scadenta la data de 31 mai 2007, va fi calculat in functie de randamentul ce va fi inregistrat la 20 iunie 2005 la Trezoreria ame-ricana. La randul sau, Oskar i-a anuntat pe investitorii care detin obligatiuni in valoare de 325 de milioane de euro ca va utiliza dreptul de rascumparare.

    ×
    Subiecte în articol: IT dolari Philips