x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Inghesuiala la tv digital si VoIP

Inghesuiala la tv digital si VoIP

de Alexandru Radescu    |    25 Iun 2005   •   00:00
Inghesuiala la tv digital si VoIP

In doar cateva luni, in Romania s-au lansat patru servicii de televiziune digitala. In acelasi timp, cresc ofertele pentru telefonia VoIP, inclusiv cu optiune pentru videocall pe un telefon fix.

In doar cateva luni, in Romania s-au lansat patru servicii de televiziune digitala. In acelasi timp, cresc ofertele pentru telefonia VoIP, inclusiv cu optiune pentru videocall pe un telefon fix.

Dupa DigiTV (lansat de RCS), Focusat Sat si Astral Digital, de la 1 iulie va fi disponibil si MaxTV, un serviciu furnizat de Digital Cable Systems. Spre deosebire de Astral Digital, unde serviciul "vine" prin cablu, toate celelalte retele de televiziune se bazeaza pe transmisie prin satelit. Abonatii MaxTV vor avea posibilitatea sa receptioneze 28 de programe din pachetul standard (inclusiv posturi romanesti), la care se vor adauga trei posturi in sistem pay-tv. Pentru accesul la serviciile digitale Direct to Home (DTH) este nevoie de un echipament de receptie si o cartela de decodare.

Televiziunea digitala prin satelit vine in ajutorul celor care locuiesc in zone greu accesibile, unde semnalul nu poate fi transmis prin mijloace "conventionale".
Multi dintre actionarii Digital Cable Systems au actiuni si la diferite firme de cablu din mediul rural.

VIDEO-TELEFONIE VOIP. Tot din aceasta saptamana este disponibil in Romania serviciul de telefonie VoIP cu optiune si pentru videocall pe telefon fix. Furnizat de Euroweb, Eurovoice este un serviciu de telefonie digitala bazat pe comunicatii multimedia - voce, e-mail, fax si videotelefonie - , accesibil in medii precum Internet si Intranet, interoperabil cu retelele de telefonie publica, fixe sau mobile, nationale sau internationale. Utilizatorii pot receptiona apeluri din orice retea si pot telefona gratuit si nelimitat in cadrul retelei Eurovoice, indiferent de tipul apelului. De asemenea, sunt permise si apelurile catre alte retele de comunicatii deschise din lume care utilizeaza tehnologia SIP (Session Initiation Protocol) sau compatibile, cum sunt Free World Dialup sau Iptel.org. Serviciile Eurovoice "merg" si pe telefon fix, fie ca se utilizeaza un telefon analogic obisnuit caruia i se atasaza un adaptor SIP sau se foloseste chiar un telefon special SIP.

Pentru providerii de Internet, dar si pentru operatorii de retele IP locale care doresc sa furnizeze servicii de voce sau videotelefonie, exista pachetul Eurovoice SMART.

Pentru mai multe detalii despre serviciile Eurovoice, inclusiv planul de tarifare, puteti accesa www.euroweb.ro.

APEL
Abonatul la serviciul Eurovoice primeste un numar combinat cu o adresa de e-mail de genul 317100000@eurovoice.ro, pe care il foloseste pentru a avea o convorbire telefonica, pe baza unei parole personale, accesand un site pe Internet. Numarul de telefon Eurovoice identifica un abonat indiferent in ce retea de telefonie se afla - fixa sau mobila.
×
Subiecte în articol: IT eurovoice