x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone 4S la Vodafone România din 11 noiembrie

iPhone 4S la Vodafone România din 11 noiembrie

de Alexandru Radescu    |    01 Noi 2011   •   12:48
iPhone 4S la Vodafone România din 11 noiembrie

Operatorul Vodafone a anuntat azi lansarea iPhone 4S pe piata locala, pe 11 noiembrie fara sa ofera deocamdata mai multe informatii. Orange a pierdut exclusivitatea comercializarii terminalelor iPhone, pe piata locala, in 2010. Atat Vodafone, cat si Cosmote, au lansat in aceeasi noapte iPhone 4 in Romania (16/17 decembrie).

Noul iPhone 4S a fost prezentat oficial pe 4 octombrie de noul CEO al companiei Tim Cook, cel care l-a inlocuit, in aceasta functie, pe Steve Jobs.

un iPhone mult mai puternic decat predecesorul, cu o putere de procesare sustinuta de un procesor dual-core (Cortex-A9 CPU), chipset A5. Acest lucru se va resimti atat la rularea aplicatiilor, cat si a unor jocuri video mai pretentioase.

Totodata, iPhone 4S beneficiaza de noua platforma software iOS5, disponibila si pentru alte dispozitive Apple din 12 octombrie (iPhone 4/3GS, tabletele iPad si versiuni anterioare ale player-ului iPod Touch). Printre noutatile iOS 5, posibilitatea de sincronizare wireless, fara a mai conecta terminalul la un Mac/PC pe Windows.

O alta noutate la iPhone 4S este legata de camera foto, a carei rezolutie a fost ridicata la 8MP (comparativ cu 5MP la iPhone 4), in timp ce calitatea inregistrarii video HD "sare" de la 720p la 1080p.
De asemenea, inginerii Apple aduc la noul iPhone 4S o viteza de transfer a datelor de 14,4Mbps, un salt important fata de versiunea an­teri­oara, dar care cu siguranta va de­za­ma­gi pe cei care visau un terminal smartphone pregatit pentru retele LTE (Long Term Evolution, 100Mbps).

Cumparatorii noului iPhone vor face cunostinta si cu "Siri" (perso­nal assistant), o aplicatie care permite controlarea unor functii prin comanda vocala (inclusiv detalii meteo...).

×