x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Joint venture Vodafone-O2 pentru eficientizarea costurilor

Joint venture Vodafone-O2 pentru eficientizarea costurilor

de Alexandru Radescu    |    07 Iun 2012   •   15:36

Operarea in comun a unei parti din retea, din infrastructura a devenit de maxima importanta pentru business-ul operatorilor de pe diverse piete in care concurenta, presiunea costurilor se resimte in rapoartele financiare.

Iata ca in Marea Britanie, Vodafone si O2 (filiala Telefonica) hotarasc si formarea unei noi companii, model joint-venture (50%-50%) pentru o operare in comun a infrastructurii. Astfel, noua companie va detine peste 18.000 de stalpi (antene, statii de baza), ceea ce ar reprezenta o crestere de 40% a siturilor de comunicatii pentru cei doi operatori, potrivit cellular-news.com. De asemea, acest joint venture va fi responsabil si cu dezvoltarea de noi situri necesare extinderii acoperirii in zone rurale, fiind vizata si reteaua 4G.

Cei doi operatori si-au impartit, geografic, noile atributii (design, management si mentenanta echipament radio). Astfel: O2 se va ocupa de partea de Est, inclusiv Marea Britanie si Scotia, in timp ce Vodafone are partea de Vest, inclusiv Tara Galilor.

Dincolo de presiunile prietei, atat Vodafone cat si O2 (Telefonica) resimt si impactul parteneriatelor Orange (France Telecom) – T-Mobile (Deutsche Telekom). In toamna anului trecut, cei doi giganti telecom au format Buyin, un joint venture cu unitati operationale la Bonn si Paris, dar cu o formula initiala pusa in practica in Marea Britanie.

×